fbpx

Tècniques de Reproducció Assistida per al col·lectiu LGTBIQ+

Avui dia comptem amb diferents tècniques destinades al col·lectiu LGTBIQ+, cobrint cadascuna de les necessitats que puguin sorgir. Vols saber quins són aquests mètodes? Continua llegint!

El desig de ser mares o pares és comú a tot el món i a tota mena de persones. I la reproducció assistida també ha sorgit per posar a l’abast de qualsevol poder complir-ho, quan i com vulgui.

Gràcies als avenços mèdics i tecnològics avui dia és possible que les parelles del col·lectiu LGBTIQ+ puguin tenir fills. A Conceptum Fertilitat oferim un ampli ventall de possibilitats i diferents tècniques que pot variar en funció del sexe de les parelles i de l’edat que tinguin.

En primer lloc, tenim el mètode ROBA (Recepció d’Oòcits de la Parella) . Parlem d’aquest mètode anteriorment al nostre bloc. És una tècnica pensada per a parelles de dones. Consisteix que una aporta l’òvul per ser fecundat, mentre que l’altra sigui la gestant l’embrió al seu úter. D’aquesta manera, totes dues participaran activament en el procés.

Les taxes d’èxit del mètode ROPA dependran del diagnòstic reproductiu de les dues dones de la parella, que es veurà influït per factors com l’edat, la reserva ovàrica, la qualitat dels òvuls, etc. Això sí, cal destacar que és una de les tècniques en medicina reproductiva més populars.

En segon lloc, tenim la inseminació artificial amb semen de donant . Consisteix en un tractament de fertilitat que ofereix la possibilitat d’augmentar el nombre d’espermatozoides mòbils que arriben a les trompes de Fal·lopi i augmentar així les probabilitats d’embaràs. La fecundació es produeix amb l’esperma obtingut d’una donació anònima. Més informació aquí.

Aquesta és una altra de les opcions a triar per parelles lesbianes, on caldrà fer una estimulació ovàrica prèvia de la dona. Aquesta serà recomanada quan la pacient presenti una baixa reserva ovàrica de manera que es maximitzin les possibilitats que la fecundació es compleixi amb èxit.

En tercer i darrer lloc, tenim la Fecundació in vitro (FIV) amb semen de donant : Consisteix en l’obtenció d’embrions al laboratori a partir d’un òvul procedent de la dona i un espermatozoide procedent de donació, assignada i seleccionada prèviament. Un cop obtinguts els embrions, aquests es transfereixen a l’interior de l’úter de la mare que s’encarrega de gestar l’embaràs.

La FIV amb semen de donant està recomanada especialment per a parelles LGTBIQ+ on la dona que es quedarà embarassada tingui algun problema de fertilitat, com pot ser tenir una edat superior als 35-36 anys.

Indicacions dels tractaments de fertilitat

L’efectivitat de cada tècnica de reproducció assistida està condicionada per diferents factors: l’edat de la dona, la qualitat dels ovaris o possibles anomalies a les trompes de Fal·lopi.

Per tot això, és important que a l’hora d’iniciar el procés els experts coneguin bé el cas de cada persona per poder aconsellar quin és el mètode de reproducció assistida que pot ser més efectiu per a la parella.

Reproducció assistida per a parelles dels homes

Les parelles d’homes homosexuals que volen tenir un nadó poden fer-ho a través d’una gestació o maternitat subrogada . Per això, es requerirà una donant d’òvuls, una gestant subrogada (o ventre de lloguer) i un cicle de FIV.

En aquest sentit, la persona encarregada de proporcionar l’esperma se sotmetrà a proves de rutina per analitzar la motilitat, el volum i la concentració de la mostra. Si totes les dades són positives, serà emprada per fertilitzar els òvuls donats al laboratori. En passar un període de 3-6 dies, els embrions seran col·locats a l’úter de la mare gestant subrogada.

No obstant això, a Espanya aquesta pràctica està prohibida per Llei 14/2006 i a la pràctica els que desitgen una gestació subrogada han de viatjar a l’estranger per poder assolir-la .

Així que si vols formar una família no dubtis a contactar amb Conceptum Fertilitat. T’informarem i assessorarem en tot allò que necessitis.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita