fbpx

Benvingudes
a la vida!

La reproducció assistida més humana.

*Ara també en línia

La vostra Oportunitat De Ser Mares!

Mares En Parella

Voleu ser mares, a més de parella. A Conceptum Fertilitat us esperem per a fer realitat el vostre somni.

Ser mare amb una altra dona
Les parelles de dones també poden complir el seu somni de ser mares. Amb les tècniques més avançades com les que comptem a Conceptum Fertilitat i un equip de professionals que a més compten amb una llarga experiència a aconseguir la maternitat des de diferents opcions personals.

"Juntes aconseguireu el vostre somni"

TRACTAMENTS

Les Millors Opcions Per a Dones

La Inseminació Artificial amb semen de Donant (IAD) consisteix en la introducció d’una mostra de semen procedent d’un donant anònim i segur per a tu o la teva parella, obtinguda a través del banc de semen i prèviament tractada en el laboratori, a l’interior del tracte genital de la dona i en les hores pròximes a l’ovulació.

És un tractament simple i eficaç, ja que els espermatozoides que s’inseminen són d’una qualitat òptima, per la qual cosa les probabilitats d’èxit són més elevades que amb la IAC, inseminació artificial conjugal.

El mètode ROPA amb semen de Donant (per les seves sigles en espanyol de Recepció d’Ovòcits de la Parella), és el tractament de fecundació in vitro que permet a les parelles de dones complir el seu somni de ser mares, ja sigui aportant els òvuls, com a mare genètica, o bé gestant al bebè en el seu ventre, com a mare biològica.

El procediment general consisteix en la realització d’una fecundació in vitro (FIV) al laboratori, on es fecunda l’òvul d’una de les dones amb un espermatozoide d’un donant de semen anònim, i l’embrió resultant es transfereix a l’úter de l’altra dona.

Al donant de semen, per llei se li exigeix garantir uns paràmetres seminals excel·lents i superar controls analítics, físics i psicològics per a garantir per a evitar qualsevol mena de risc. A més, es triarà aquell donant de semen les característiques fenotípiques del qual i immunològiques s’assemblin més als teus.

La FIV amb semen de donant és un tractament de reproducció assistida igual al procés de Fecundació In vitro convencional, però utilitzant el semen procedent d’un donant anònim. Al donant, per llei se li exigeix garantir uns paràmetres seminals excel·lents i superar controls analítics, físics i psicològics per a evitar qualsevol mena de risc. A més, es triarà aquell donant de semen les característiques fenotípiques del qual i immunològiques s’assemblin més als teus.

El procediment és idèntic al descrit per a la FIV convencional, excepte que la inseminació dels teus òvuls es durà a terme amb els millors espermatozoides seleccionats del donant. El semen de donant, que prové del banc de semen, i les seves característiques de qualitat òptimes asseguren unes elevades taxes d’èxit gestacional.

La FIV amb òvuls de donant i semen de donant (o doble donació) és un tractament de reproducció assistida en el qual a una dona receptora se li transfereixen embrions generats a partir dels òvuls i els espermatozoides de donants anònims. En tractar-se de gàmetes procedents de donants, seleccionats sobre la base dels diferents criteris, permet aconseguir un major percentatge d’èxit per transferència embrionària.

En aquest cas, es realitza una selecció dels donants de semen i òvuls idonis per a tu i, posteriorment, es realitza una preparació hormonal de l’úter receptor, prèvia a la transferència del millor embrió.

Existeix la possibilitat de realitzar tècniques addicionals com la biòpsia embrionària, que és una tècnica de micromanipulació que consisteix a extreure una o diverses cèl·lules d’un embrió en divisió, en funció de l’estadi de desenvolupament embrionari, per a analitzar-les genèticament (diagnòstic genètic preimplantacional, PGT) i així poder seleccionar aquells embrions lliures d’una determinada alteració genètica abans de ser transferits a l’úter. El resultat possibilita la identificació d’anomalies en estadis previs a la implantació, evitant el desenvolupament d’anomalies genètiques i prevenint l’avortament espontani provocat per aquestes.

A més, amb la finalitat de garantir la compatibilitat genètica dels gàmetes procedents d’aquests donants, es podrà realitzar un test de compatibilitat genètica de portadors de malalties recessives per a evitar el naixement d’un bebè amb alguna malaltia o trastorn hereditari.

5/5

Opinions

Testimonis

Parelles com vosaltres

No sou les úniques. Hi ha moltes mamàs en parelles del mateix sexe com vosaltres.

No us perdeu els seus testimonis, com van viure un somni fet realitat. Potser el pròxim testimoni sou vosaltres!

A Conceptum Fertilitat us ajudem.

M.H. i J.I. (Música i professora d’institut)

Gracias al equipo humano de Conceptum tenemos hoy un bebé de un mes en nuestros brazos. ¡Nuestra preciosa hija!

Somos dos mujeres que iniciamos un proceso de fertilizaciones hace dos años y medio, yendo desde la primera visita con la doctora Rosa Ibarz. Desde el primer momento nos hemos sentido muy bien acogidas por el trato familiar que hace este centro tan cómodo. La Dra. Ibarz nos explicó las posibilidades que teníamos en nuestra situación (pareja de dos mujeres; la gestante de 38 años y medio) y nos apoyó para hacerlo realidad siguiendo lo que nosotros imaginábamos. Vimos empezar con unas inseminaciones artificiales para seguir poco después con dos fivs. La segunda ya ha sido un éxito.

Yo, como madre no gestante, le agradeceré muchísimo al centro Conceptum Fertilidad haberme sentido en todo momento integrada y partícipe en el proceso de tener una hija e incluso haber podido, yo misma, “poner el esperma en lugar” durante las inseminaciones artificiales a la consulta. Esto habla de la empatía y el respeto con que trata la Dra. Ibarz.

Pudimos hablar también con el embriólogo que se tomó el tiempo para explicarnos con mucho detalle todo lo necesario sobre nuestros embriones, los modos de congelarlos, las calificaciones y otras dudas y preguntas que podríamos haber tenido.

Nos hemos sentido muy bien acogidas y bien informadas y queremos dar nuestro agradecimiento de por vida a todo el equipo de Conceptum.

¡Gracias!

Ana Miró (Encarregada de supermercat, 42 anys) i Mónica Pérez (Doctora, 36 anys)

Todavía nos cuesta hablar de este sueño hecho realidad. Estábamos bastante perdidas, no sabíamos qué tratamientos existían ni a dónde ir para someternos a ellos con la mayor profesionalidad.

Es lo que encontramos en Conceptum Fertilidad; más que médicos. Profesionales con un alto grado humano que nos entendían y nos acompañaron en todo momento.

Estuvimos en las mejores manos. Y ahora tenemos una niña, Gisela, que es nuestra vida. 

Marta Puig (38 anys) i Julia Rodríguez (Perruquera, 38 anys)

Hemos vivido un sueño y todavía no hemos despertado. Se ha cumplido nuestro deseo de formar una familia biológica con el método ROPA, que un año no sabíamos ni qué era. 

No importa, para ello ya están los profesionales como el equipo de Conceptum Fertilidad. Ellos nos acompañaron con las mejores técnicas y en unas instalaciones más que apropiadas para pasar este proceso con tranquilidad. 

Son nuestra segunda familia, y nunca tendremos palabras suficientes para agradecer su profesionalidad.

FAQ

Preguntes Freqüents De les Futures Mares

Si mai has intentat ser mare, el més important és: primer saber si tens els cicles menstruals regulars. És a dir, si ovules de manera correcta i si les trompes de Fal·lopi (conductes que posen en contacte els òvuls amb els espermatozoides) estan en bon estat. Si és així, segurament no hauràs tingut cap infecció o inflamació que hagi pogut danyar-les. Per a estudiar les trompes de Fal·lopi es realitza una radiografia amb contrast, que evidencia si estan obstruïdes en algun punt. Si una dona mai ha tingut relacions heterosexuals, fins i tot es podria desestimar realitzar aquesta prova.

La tècnica de la Inseminació artificial amb semen de donant seria la tècnica més adequada si les trompes estan íntegres. En cas que les trompes no funcionin bé o existeixin altres factors que desaconsellin la inseminació (edat, baixa reserva ovàrica) llavors seria necessari sotmetre’s a una Fecundació in vitro amb semen de donant.

Les dones d’una mateixa edat no són sempre igual de fèrtils. No obstant això podem estudiar la reserva ovàrica, que ho definiria la capacitat dels ovaris per a produir òvuls. Aquesta reserva s’avalua pel valor d’una hormona anomenada antimulleriana (AMH) i també pel recompte de fol·licles que es poden observar en els ovaris a través d’una ecografia (es tracta de petits «quistos» en els ovaris inferiors a 10 mm que contenen els òvuls).

Al nostre país la donació d’òvuls i d’espermatozoides és totalment anònima per llei. Això significa que la dona receptora del semen mai pot saber qui és el donant, però sí quines característiques físiques té (tipus de cabell, el seu color d’ulls, de pell, la complexió física, el grup sanguini…).

 

La selecció dels donants de semen ha de seguir protocols molt estrictes. Primer es realitza una història clínica de malalties hereditàries en la família, també una exploració física i andrològica i un estudi psicològic. A més es realitza al donant una analítica general i de malalties de transmissió sexual, tant en sang com el test de Clamydia en semen. Finalment es fa un estudi cromosòmic i de les malalties genètiques més freqüents, i fins i tot es pot fer un estudi exhaustiu per a saber si s’és portador de moltes malalties genètiques.

Sí. Teniu la sort de ser dues dones i per tant les dues pot ser mares. Una de les tècniques més estesa és el mètode ROPA (Recepció d’Òvuls de la Parella) que permet a una de les dues ser donant d’òvuls de l’altra, que seria la receptora. D’aquesta manera ambdues faci una aportació important a la futura maternitat que compartireu.

No. Però idealment donaria els òvuls la dona més jove de les dues perquè la qualitat dels embrions obtinguts serà millor. En cas que l’edat o l’estat de salut de la persona que hauria de quedar embarassada no fos adequat s’hauria d’arribar a un acord que en cap cas posés en risc la salut de ningú.

*Ara també en línia

CONTACTE

El teu somni està més a prop

Demana la teva cita

977 321 511

601 904 949

conceptum@conceptum.es

Visita'ns

Conceptum Reus · Passeig Sunyer, 49 · 43202 Reus

Conceptum Tarragona · Rambla Nova, 78 · 43003 Tarragona

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita