fbpx

Quedar-se embarassada: a l’estiu és més fàcil

Quedar-se embarassada a l’estiu pot ser més fàcil que durant els altres mesos de l’any. T’expliquem per què en aquest article.

Les rutines més relaxades i els ambients allunyats de la quotidianitat fan que les parelles se centrin més en la concepció. En aquesta època són moltes les parelles que es plantegen més seriosament l’embaràs i comencen a buscar mètodes còmodes per saber els dies fèrtils, de manera que només s’hagin de preocupar de gaudir de les vacances.

A més, l’estiu també ajuda de manera decisiva a fer front amb il·lusió i èxit als tractaments de reproducció assistida. Així doncs, la demanda de tractaments de fertilitat es veu incrementada durant aquests mesos fins a un 12%, en comparació amb la resta de l’any.

Avantatges de quedar-se embarassada a l’estiu

En primer lloc, si trobes comptes, l’habitual és que l’embaràs duri nou mesos, per això concebre a l’estiu suposa donar a llum en mesos en què ni la calor ni el fred són extrems. La calidesa d’aquells mesos permetrà que surtis a passejar amb el teu nadó sense por que es refredi o pateixi temperatures massa elevades. A més, cal tenir en compte que l’últim trimestre d’embaràs és el que més es pateix de inflor, cosa que es veu agreujada per la calor. D’aquesta manera, evitaràs la calor excessiva durant els darrers mesos abans de donar a llum.

En segon lloc, si et quedes embarassada durant les primeres setmanes d’estiu encara podràs continuar aprofitant el sol fins que arribin els mesos més freds i amb menys hores de llum. Això és beneficiós, ja que al voltant de la setmana 13 d’embaràs és quan es comença a formar el teixit cartilaginós del fetus. La vitamina D aportada pels raigs del sol ajudarà el teu nadó a desenvolupar una estructura òssia més forta.

Finalment, però no menys important, segons diversos estudis, els nens nascuts a la primavera tenen un caràcter més alegre i optimista i tendeixen a tenir més creativitat i capacitat de lideratge que els nadons nascuts en altres èpoques de l’any. A més, aquests nens tendeixen a tenir menys risc de desenvolupar al·lèrgies, asma i èczemes.

Factors a tenir en compte de quedar embarassada a l’estiu

Per tant, l’estiu és una bona estació per concebre. Però hi ha altres factors, a més de l’estacional, que has de tenir en compte i que et poden ajudar a aconseguir el teu somni:

Mantén una vida sana: el tabac i l’alcohol redueixen les possibilitats d’embaràs ia més incrementen les possibilitats de patir avortaments, gestacions extrauterines i altres complicacions com a placenta prèvia, parts prematurs…

No retardis l’edat de ser mare . A partir dels 35 anys disminueix notablement la qualitat i la reserva oocitària, s’incrementa el risc d’avortament i també la incidència de trastorns cromosòmics en el nadó.

Controla el teu pes. Tant l’obesitat com una extrema primesa perjudiquen directament la fertilitat. En el primer cas, l’excés de pes està associat a fallades en l’ovulació ia més risc de diabetis gestacional i hipertensió. Així mateix, una prim excessiva pot alterar l’ovulació i afectar la implantació embrionària.

Menja sa. Una dieta amb un alt contingut en antioxidants, vitamines, àcid fòlic i àcids grassos omega-3 pot millorar la qualitat dels teus òvuls i la de l’esperma de la teva parella. Pel contrari altres aliments, com els elaborats amb farines refinades o el cafè, afecten negativament la fertilitat.

Mantén l’estrès a ratlla. L’estrès provoca trastorns d’ovulació i pot acabar causant-ne l’absència. En dones que pateixen un nivell d’ansietat alt, les taxes d’embaràs disminueixen.

Vigila la teva salut sexual. Portar al dia els controls ginecològics t’ajudarà a un bon inici i marxa de l’embaràs. L’especialista et pot ajudar a calcular els teus dies fèrtils.

Practica exercici moderat. La pràctica d’exercici és saludable i aconsellable mentre intentes concebre, encara que és recomanable reduir el ritme i la intensitat de l’esport en l’embaràs.

Aneu amb compte amb els fàrmacs. Alguns medicaments afecten la fertilitat o interfereixen amb els tractaments de reproducció assistida; altres poden causar defectes al fetus o avortaments. Informa sempre el teu metge si estàs prenent algun medicament i consulta davant de qualsevol dubte.

Mantén una actitud positiva. Un estat emocional equilibrat és fonamental alhora intentar concebre. L’optimisme ha de formar part del teu pla per quedar-te embarassada.

Consulta amb els nostres especialistes qualsevol altre dubte sobre els factors que influeixen a l’hora d’aconseguir el somni tenir un nadó. T’esperem!

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita