fbpx

Les 10 dades més curioses sobre l’aparell reproductor masculí.

Avui t’expliquem deu aspectes de l’aparell reproductiu masculí que probablement no coneixies. Sabies, per exemple, que la grandària del penis pot reduir-se fins a 2 cm a causa del consum de tabac? O que, la durada de l’orgasme masculí és d’uns 6 segons, mentre que en les dones pot arribar als 23 segons?

 

Abans de descobrir-te 10 curiositats sobre l’aparell reproductor masculí, et detallem quin és el seu funcionament anatòmic i fisiològic.

 

L’aparell reproductor masculí
L’aparell reproductor masculí és la part de el cos que realitza la funció sexual. Inclou diferents estructures que realitzen una funció crucial per poder concebre una nova vida en un futur.

  • La uretra. És el conducte encarregat de transportar l’orina i el semen de l’origen corresponent cap a l’exterior. Durant l’orgasme, el semen s’ejacula a través de la uretra.
  • Els testicles. Són estructures que actuen com a glàndules que produeixen tant espermatozoides (cèl·lules reproductores) com hormones sexuals. Els testicles tenen una funció crucial en la producció d’espermatozoides i, com a conseqüència, en la fertilitat masculina.
  • L’epidídim. Es tracta d’un conducte annex als testicles, mitjançant el qual es produeix la maduració dels espermatozoides i adquireixen els components idonis per a poder-se moure.
  • El conducte deferent. És el conducte encarregat de transportar l’esperma des de l’epidídim fins al penis.

D’aquesta manera, durant l’excitació sexual, els espermatozoides produïts en els testicles i madurats a l’epidídim surten a través del conducte deferent. Allà es barregen amb el líquid produït a les vesícules seminals i la pròstata per formar el semen. El semen ajuda a nodrir els espermatozoides i a transportar-los.

 

10 curiositats de l’aparell reproductor masculí
1. Els homes tenen més cèl·lules reproductores que les dones. Produeixen més de 500.000 milions d’espermatozoides al llarg de la seva vida i, a diferència de les dones que ja neixen amb una quantitat d’òvuls determinada, els homes produeixen nous espermatozoides diàriament.
2. Durant l’ejaculació, un home allibera milions d’espermatozoides, però aquests només conformen un 10% de tot el semen ejaculat.
3. Al igual que la vulva en les dones, el penis i els testicles de cada home són únics en grandària, color i gruix. No n’hi ha dos iguals!
4. Tot i així, hi ha estudis que confirmen que la mida del penis pot reduir-se fins a 2 cm a causa de el consum de tabac.
5. La durada de l’orgasme masculí és tan sols d’uns 6 segons, mentre que en les dones pot arribar als 23 segons.
6. Durant l’acte sexual, els testicles, al igual que el penis, poden duplicar la seva mida a causa de l’increment del flux sanguini.
7. El control de l’erecció de el penis no és sempre conscient. En homes, les ereccions poden produir-se en els moments més inoportuns o durant el son com a resposta a el sistema nerviós.
8. Tal com passa amb els pits a les dones, els homes tendeixen a tenir els testicles asimètrics.
9. El penis es pot trencar. Així és, al no tenir os, pot produir-se el trencament de la túnica albugínia, una capa gruixuda que envolta l’estructura del penis. La causa de ruptura pot ser des d’un traumatisme a una masturbació agressiva.
10. Al igual que amb els pits a les dones, és important que els homes toquin els seus testicles habitualment per detectar malalties més ràpidament.

 

Quantes d’aquestes dades coneixies? A Conceptum Fertilitat comptem amb un equip d’especialistes experts en andrologia que poden resoldre tots els teus dubtes sobre el teu aparell reproductor masculí. Consulta’ns! T’esperem. 

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita