fbpx

La sexualitat després de la menopausa: tot el que has de saber

La menopausa no indica la fi de la sexualitat femenina. De fet, moltes dones troben que la intimitat augmenta a la mitjana edat. Només és qüestió d’aprendre a conviure-hi i aquí t’expliquem tot el que has de saber sobre la vida sexual després de la menopausa.

És comú escoltar que, a la menopausa, les dones perden l’interès i l’habilitat per tenir sexe. Però res més lluny de la realitat, només cal conèixer quines són les principals diferències entre abans i donar-los un remei molt senzill. T’ho expliquem a continuació.

La realitat és que la necessitat i la capacitat per tenir relacions sexuals satisfactòries no desapareix com una part natural o irreversible de l’envelliment en dones o homes.

Tot i que la menopausa sí que porta canvis psicològics que podrien disminuir el temps de resposta i afectar l’activitat sexual en una varietat de maneres, del 70% al 80% de dones no experimenten una reducció a l’activitat sexual o a la satisfacció. I per a les que sí, hi ha solucions efectives i segures.

La manera com percebi i suporti els canvis pot tenir un impacte important en la seva salut sexual i plaer. Algunes dones tenen un despertar de l’interès sexual quan ja no es preocupen per quedar embarassades i els adults o nens grans requereixen menys temps i atenció. Tot i això, hi ha una variació individual tremenda en les experiències de les dones.

Els canvis psicològics a la menopausa de vegades poden afectar l’activitat sexual i el desig en algunes dones. Els canvis podrien passar a la lubricació, les parets vaginals, l’excitació, l’orgasme i l’impuls sexual que fa el sexe menys còmode i agradable.

Sequedat vaginal i dolor durant el coit

El problema més comú és la sequedat vaginal, tot i que només aproximadament el 20% de les dones l’experimenten. Les parets vaginals també es podrien tornar més primes i menys flexibles. La pruïja, ardor, dolor i sagnat ocasionals podrien ocórrer durant el coit.

Els lubrificants amb aigua de venda lliure poden ajudar amb la sequedat vaginal. No utilitzeu lubricants a base de petroli tal com la Vaselina. Debiliten el làtex als condons i poden causar infeccions vaginals. La vitamina E o les cremes hidratants també poden ajudar si es fan servir regularment.

Si els lubricants i les cremes hidratants no són suficients, les cremes d’estrògens vaginals, cèrcols o tauletes són generalment útils.

Estimulació i orgasme

Algunes dones tenen pocs i menys intensos orgasmes quan arriben a la menopausa. Podria fer més temps i estimulació per excitar-se. Per a totes les dones, tenir relacions sexuals o masturbar-se regularment pot ajudar a incrementar la sensibilitat sexual i el plaer. Mantenen els músculs que sostenen l’úter, la vagina i la bufeta en forma i incrementen la lubricació. Els exercicis de Kegel, contraccions del múscul pelvià a prop de la vagina, també poden ajudar a enfortir els músculs vaginals.

Desig Sexual

La pèrdua d’interès en el sexe, temporal o a llarg termini, passa en algunes dones durant i després de la menopausa. Les possibles causes inclouen el següent: fatiga, estrès, malaltia, problemes a la relació, problemes psicològics, efectes secundaris de medicaments, canvis hormonals i incomoditat dels canvis físics de la menopausa.

Si el problema és hormonal, l’estrogen podria ajudar. Tot i això, generalment el seu efecte és en canvis físics, tal com sequedat vaginal i dolor durant el coit. Un enfocament basat en la sensualitat, la intimitat i la comunicació pot ajudar a fer que una relació sexual es torni més gratificant que mai. Hi ha moltes maneres d’expressar el seu amor a més a més del coit:

  • Abraçar, enllaçar-se, besar
  • Acaronar, tocar-se, fer massatge, prendre banys sensuals
  • Estimulació manual
  • Sexe oral

És més, les relacions sexuals després de la menopausa, poden ser satisfactòries si et pots adaptar als canvis que passen.

Si tens més preguntes o dubtes sobre la vida sexual després de la menopausa, escriu-nos o posa’t en contacte amb els nostres especialistes. Estarem encantats d’ajudar-te i donar-te la solució que s’adapta millor a tu i a la teva parella. No esperis més i comença a gaudir des de ja!

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita