fbpx

La Pregorèxia: el trastorn alimentari en dones embarassades.

La pregorèxia és un desordre alimentari que afecta el 7,6% de les dones embarassades i que provoca una por constant a engreixar i als aliments que consumeix. Les seves conseqüències poden ser fatals tant per a la mare com per al nadó. Et descobrim per què.

 

La pregorèxia és un desordre alimentari que apareix durant l’embaràs i que provoca que la dona pateixi una por constant a engreixar i als aliments que consumeix. Segons estudis recents s’afirma que aproximadament un 7,6% de les dones embarassades pateixen aquest tipus de trastorn alimentari durant els mesos de gestació, mentre que el 23,4% estan preocupades per la seva figura i pes.

Tot i que la pregorèxia encara no està registrada dins de el Manual de Trastorns Mentals, aquesta té greus conseqüències tant per a la mare com per al nadó, que pot patir deficiències mentals i físiques i, en els casos més greus, la mort intrauterina.

 

Símptomes per detectar la pregorèxia:

Entre els senyals d’advertència específiques de la pregorèxia, s’inclou el següent:
– Rebuig del seu embaràs i del seu cos
– Realització d’exercici excessiu
– Obsessió amb el pes i amb els àpats
– Reducció de la ingesta de calories
– Pes per sota del normal durant l’embaràs
– Negació d’un possible problema

 

Quin és el pes normal durant l’embaràs?

L’augment de pes adequat durant l’embaràs és habitual i fonamental per al benestar matern i fetal durant l’embaràs. Així doncs, es considera normal que una dona durant la seva etapa gestacional guanyi aproximadament entre 13 – 18 Kg, que variarà en funció del nombre de nadons que estigui gestant i de el pes de la pacient prèviament a aquest procés.

De manera que, si estàs embarassada i tens problemes amb la teva imatge corporal, comparteix les teves inquietuds amb un professional de salut. I si una de les preocupacions és recuperar la figura després de donar a llum és convenient practicar exercici físic de forma regular, com pot ser ioga, pilates o abdominals hipopressius; combinant-ho amb una dieta saludable, rica en aliments proteics i vitamines. La salut actual del nadó no s’ha de veure compromesa per la preocupació estètica del demà.

Un professional de salut pot ajudar a determinar el pes que ha de guanyar la dona durant l’embaràs segons el pes que tenia prèviament i a l’índex de massa corporal.

És convenient que, si una dona ha patit amb anterioritat un trastorn alimentari, com la bulímia o l’anorèxia, i vol quedar-se embarassada, es posi en contacte amb el seu metge de confiança per tractar aquest tema. La pregorèxia pot sorgir en dones amb problemàtiques anteriors, però també en aquelles que no han tingut cap història clínica amb aquest patiment.

 

Conseqüències de la pregorèxia:

La pregorèxia pot comportar greus conseqüències, tant per a la futura mare com per al fetus. En el cas de les dones embarassades, les conseqüències són les següents:
– Hipertensió
– Anèmia
– Reducció del volum de líquid amniòtic
– Desnutrició
– Descalcificació
– Arítmies
– Despreniment de la placenta

Mentre que, per al fetus, les conseqüències que pot tenir la pregorèxia són, entre altres:
– Part prematur
– Pes baix al néixer
– Defunció durant els primers mesos de vida
– Alteracions neurològiques
– Augment de les probabilitats de patir un problema en el desenvolupament intel·lectual

 

Si algun membre de la teva família, la teva parella o amiga està embarassada i notes algun d’aquests símptomes, presta atenció i busca l’ajuda de professionals per tractar el problema de la manera més eficient i sense posar en perill a la mare o al fetus.

 

A Conceptum Fertilitat tenim la gran virtut de poder oferir un tracte personalitzat, proper i familiar a totes les nostres pacients. Us acompanyem en tot moment perquè sabem l’important que és per a vosaltres. Així que no esperis més i posa’t en contacte amb nosaltres. De la resta ens encarreguem nosaltres: www.conceptum.cat/contacte

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita