fbpx

10 dades curioses sobre l’aparell reproductor femení.

No et passa que utilitzes alguna cosa habitualment, però no coneixes realment com funciona? Doncs això mateix passa amb el nostre cos i les nostres parts més íntimes. Això succeeix tant en homes com en dones, tot i això, avui ens centrarem en l’aparell reproductor femení i t’expliquem 10 coses que, probablement, encara no coneixies.

 

El primer que has de saber és que, encara que l’òrgan reproductor femení permet portar noves vides a aquest món, es pot viure perfectament sense ell. D’altra banda, i això segur que ja ho sabies, l’aparell reproductor femení es troba dins de la pelvis i es poden diferenciar els òrgans reproductius interns i externs. En primer lloc, els òrgans reproductius interns són els següents: la vagina, l’úter, les trompes de Falopi i els ovaris. Mentre que, els òrgans reproductius externs són: la Muntanya de Venus, el clítoris, els llavis majors i menors, vulva i glàndules de Bartolino.

 

Però deixem de parlar de dades que ja coneixies i anem amb els 10 dades que no sabies sobre aparell reproductor femení.

  1. La vagina és molt àcida. Es considera pH neutre quan aquest és 7, no obstant això, el pH de la vagina té una mitjana de 4,5. És similar a el nivell d’acidesa que té una cervesa. El motiu principal d’aquesta acidesa són els bacteris que habiten al seu interior, que tenen com a finalitat evitar infeccions. És per això que es recomana no rentar-la en excés ni utilitzar productes que puguin alterar el pH natural.
  2. Les dones contenen i generen les cèl·lules més grans. A diferència dels homes, que generen les cèl·lules més petites (espermatozoides), les dones generen els òvuls, considerada la cèl·lula més gran de l’ésser humà.
  3. El clítoris és la zona que té més terminacions nervioses de el cos humà. El clítoris conté al voltant de 8.000 terminacions nervioses destinades únicament a donar plaer, el doble de les que es troben en l’aparell reproductor masculí. La funció del clítoris és únicament donar plaer.
  4. L’úter és l’òrgan més fort, flexible i elàstic de la dona. L’úter pot expandir el seu propi mida fins a 10 vegades i suportar fins a 150 vegades el seu propi pes. A més, és l’únic òrgan capaç d’originar un altre òrgan en el seu interior, la placenta.
  5. Hi ha dones que poden tenir 2 úters i altres que neixen sense ell. No és molt comú, però sí una realitat. Succeeix en aproximadament 1 de cada 2.000 dones. El primer cas es coneix com úter didelf, mentre que, el segon es coneix amb el nom de Síndrome de Rokitansky.
  6. L’olor de la vagina canvia amb la dieta. L’olor de la vagina pot variar en base als aliments que s’ingereixen. Se sap que l’all és un dels aliments que incrementa l’olor de la vagina. D’altra banda, l’olor pot variar també durant l’ovulació.
  7. L’esqualè, un lubricant natural de la vagina. Curiosament, el esqualè és un compost orgànic i excel·lent lubricant que també es troba en el fetge dels taurons, el segó d’arròs, el germen del blat, i les olives.
  8. Els llavis vaginals canvien durant l’excitació. L’excitació provoca un major flux de sang cap als llavis vaginals, incrementant la seva mida per tal de protegir el clítoris, la uretra i l’obertura vaginal.
  9. La vagina pot duplicar la seva mida durant una relació sexual. Per contra, també pot contreure un 30% durant l’orgasme per l’acció dels músculs de la vulva.
  10. Cada vulva és única. No hi ha dos vulves iguals a tot el món. El mateix succeeix amb les persones. Cada dona té una grandària concreta dels llavis majors i menors, un color, una asimetria, etc. Així és: la teva vulva és única i especial.

 

I tu, quants d’aquestes dades coneixies? A Conceptum Fertilitat comptem amb un equip d’especialistes experts en ginecologia que poden resoldre tots els teus dubtes sobre el teu aparell reproductor femení. No esperis més i realitza ja la teva consulta! T’esperem

 

 

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita