fbpx

Impotència o disfunció erèctil: causes, símptomes, tractaments.

Al voltant d’un 20% dels homes entre 25 i 70 anys pateix disfunció erèctil, una xifra que augmenta a el 50% entre els 60 i els 70 anys. No obstant això, tot just el 20% d’ells consulten a un especialista. A Conceptum Fertilitat volem donar major visibilitat a aquest tema. Et detallem tot el que has de saber sobre la disfunció erèctil.

 

La disfunció erèctil o impotència sexual

La disfunció erèctil o impotència sexual és la incapacitat persistent d’aconseguir una erecció o mantenir-la amb la suficient fermesa per tal de tenir una relació sexual.
No obstant això, és comú que en moments puntuals es puguin tenir problemes d’erecció. En aquests casos no és necessàriament un problema pel qual preocupar-se.

No obstant això, si aquest problema persisteix o es repeteix habitualment pot ocasionar desconfiança amb tu mateix, estrès i problemes en les relacions.

L’origen d’aquesta patologia pot ser degut a altres malalties no diagnosticades fins al moment o a un possible risc de malalties cardíaques. En alguns casos, la detecció i el tractament de la malaltia no diagnosticada pot suposar la solució a el problema de disfunció erèctil. No obstant això, també poden necessitar tractaments i altres tractaments més directes.

 

Símptomes de la disfunció erèctil:

 • Problemes persistents per tenir una erecció
 • Problemes persistents per mantenir l’erecció
 • Disminució persistent de el desig sexual

 

Causes de la disfunció erèctil:

L’erecció o excitació sexual masculina és un procés molt complex on participen les hormones, el cervell, els nervis, els músculs i els vasos sanguinis. Així doncs, qualsevol problema en aquests factors pot ocasionar la disfunció erèctil.

En moltes ocasions, la disfunció erèctil és el producte d’alteracions físiques i psicològiques.

A) Causes físiques: malaltia cardíaca, vasos sanguinis obstruïts (aterosclerosi), nivell de colesterol alt, pressió arterial alta, diabetis, obesitat, síndrome metabòlica, malaltia de Parkinson, esclerosi múltiple, determinats medicaments amb recepta, consum de tabac malaltia de de la Peyronie, abús d’alcohol i d’altres substàncies, trastorns de la son, tractaments contra el càncer de pròstata o l’engrandiment de la pròstata i algunes cirurgies o lesions que afectin la zona pèlvica o la medul·la espinal.

B) Causes psicològiques: depressió, ansietat o altres trastorns de salut mental, estrès, i problemes de parella a causa de l’estrès, la mala comunicació o altres preocupacions.

 

Complicacions derivades de la disfunció erèctil:

 • Vida sexual no satisfactòria.
 • Estrès, ansietat, vergonya o baixa autoestima.
 • Problemes de parella.
 • Infertilitat per la incapacitat d’ejaculació a l’interior de la vagina, i pot no aconseguir l’embaràs desitjat.

 

Prevenció de la disfunció erèctil:

Mantenir un estil de vida saludable i estar subjecte a revisions mèdiques periòdiques és crucial per prevenir la disfunció erèctil. Alguns dels hàbits que permeten la prevenció de la impotència sexual són els següents:

 • Consulta amb el metge i treballa amb ell per evitar i/o controlar malalties com ara la diabetis, malalties cardíaques i altres malalties cròniques.
 • Eliminar el consum de tabac, alcohol i drogues no legals.
 • Fer exercici regularment.
 • Cercar mètodes d’ajuda per reduir l’estrès, l’ansietat, la depressió o altres problemes de salut mental.

 

Disfunció erèctil: ¿podré tenir fills?

La resposta és SÍ, es pot tenir fills amb disfunció erèctil. El primer que cal destacar és que perquè es produeixo una erecció ha d’haver un desig sexual. Llavors, partint d’aquesta base, la solució mèdica més simple seria la presa de fàrmacs com el Sildenafil (Viagra®), el Tadafilo (Cialis®) o el Vardenafil (Levitra®), que són fàrmacs que actuen relaxant els músculs que envolten el penis permetent un major flux de sang al seu interior, el que aconsegueix una erecció satisfactòria en 3 de cada 4 pacients que els usen. Si la presa d’aquests fàrmacs no soluciona el problema, es pot procedir a realitzar inseminacions conjugals o fecundació in vitro per aconseguir l’embaràs, depenent de l’edat de la parella.

 

A #ConceptumFertilitat t’ajudem a complir el teu somni de ser pare! Si tens qualsevol dubte al respecte no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres

 

 

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita