fbpx

Tècnica de Microinjecció Espermàtica (ICSI). Tot el que has de saber.

Avui en dia, prop del 90% dels tractaments de FIV utilitzen la tècnica ICSI. Aquesta tècnica té una taxa de fecundació d’aproximadament un 75% i menys d’un 1% de casos de fallada de fecundació de tots els ovòcits extrets d’una pacient. Pel que és considerada una tècnica crucial en les clíniques de reproducció assistida. En aquest article t’ho expliquem tot sobre aquesta meravellosa tècnica.

 

Què és la Microinjecció Espermàtica (ICSI)?

La Microinjecció Espermàtica (ICSI per les sigles en anglès de “Intra Cytoplasmic Sperm Injection”) és una tècnica de reproducció assistida inclosa en el tractament de FIV que consisteix en microinjectar un espermatozoide directament dins el citoplasma d’un oòcit madur en metafase II. Aquesta tècnica ha permès aconseguir amb èxit l’embaràs d’aquelles parelles el diagnòstic és un factor masculí sever.

Per poder realitzar la tècnica ICSI serà necessari proporcionar una mostra de semen procedent de l’ejaculació o, en aquells casos on no es trobin espermatozous a l’ejaculació, realitzar-se una biòpsia testicular per extreure i seleccionar els millors espermatozoides que posteriorment seran utilitzades per fecundar els oòcits .

Així doncs, mitjançant la tècnica ICSI es permet la unió directa de l’òvul i de l’espermatozoide facilitant la fecundació. Fet que resultaria molt complicat per a un espermatozoide amb baixa mobilitat o mala morfologia de forma natural o mitjançant la tècnica de FIV clàssica.

 

Indicacions per a realitzar la tècnica ICSI:

  • Factor masculí sever o moderat (oligozoospèrmia, astenozoospèrmia, teratozoospèrmia).
  • Anejaculació i azoospèrmia obstructiva (vasectomia) o secretora.
  • Infertilitat per causa immunològica.
  • Mostres serodiscordants o infeccioses.
  • Fallada o baixa taxa de fecundació en un cicle de FIV convencional anterior.
  • Pacients amb indicacions de Diagnòstic Genètic Pre-implantacional (PGT).
  • Fallades repetides d’Inseminació Artificial (IA) amb una esterilitat sense diagnòstic.
  • Errors de cicles de Fecundació In Vitro previs.

 

Procediment per a sotmetre a la tècnica ICSI:

1. L’estimulació ovàrica. Consisteix en l’administració d’unes injeccions diàries que aconseguiran que els ovaris, produeixin més ovòcits per poder arribar a obtenir un major nombre d’embrions. El tractament dura entre 10 i 20 dies, en funció del protocol utilitzat i la velocitat de resposta de cada pacient. Durant el mateix, es realitza un control de el creixement i l’evolució dels fol·licles mitjançant una sèrie d’analítiques hormonals i monitorització ecogràfica.

2. La punció fol·licular. Quan es té la mida i el nombre d’ovòcits adequats, es programa la punció fol·licular a les 36 hores després de l’administració de la injecció de l’hormona hCG, que permet finalitzar el procés de maduració dels oòcits. La punció es realitza en quiròfan i amb anestèsia, perquè la pacient no senti cap tipus de dolor. La durada és d’aproximadament 15 minuts.

3. La ICSI. Quan ja hem recuperat els òvuls de la punció fol·licular i hem seleccionat els millors espermatozoides a nivell de mobilitat i morfologia, procedim a realitzar la ICSI. Consisteix a seleccionar un espermatozoide, introduir-lo dins d’una pipeta microscòpica i injectar directament dins de l’òvul. Posteriorment donarà lloc a un embrió que es deixarà en cultiu durant 3 o 5 dies al laboratori, abans de ser transferit de nou a l’úter matern.

4. El cultiu dels embrions. Després de la fecundació dels ovòcits, els embrions resultants seran observats i classificats segons la seva cinètica i morfologia al laboratori, dia rere dia, fins al moment de decidir quin serà el seu destí: apte per a ser transferit, congelat o no apte.

5. La transferència de el millor embrió. Consisteix en la introducció de el millor embrió dins de l’úter matern mitjançant una cànula especialment dissenyada per a això. Es realitza en quiròfan, mitjançant control ecogràfic i sense anestèsia, ja que és un procés ràpid i indolor.

6. La vitrificació dels embrions restants. Un cop realitzada la transferència, els embrions restants es criopreservaran per poder ser utilitzats en un cicle posterior sense necessitat de sotmetre a una altra estimulació ovàrica i aconseguir el somni de ser mare.

 

Si tens qualsevol dubte al respecte no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. A #ConceptumFertilitat estarem encantats d’ajudar-te! 

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita