fbpx

Els incubadors Time-Lapse augmenten les taxes d’embaràs?

Actualment, amb la introducció del seguiment continu del desenvolupament embrionari a temps real (Time-Lapse) dels embrions, s’ha augmentat el coneixement sobre els esdeveniments que es donen en el desenvolupament embrionari. Però, quins avantatges tenen els incubadors Time-Lapse respecte als incubadors convencionals?

 

L’observació contínua i seriada del moviment de tots els components de l’oòcit fa que les classificacions clàssiques de valoració de la fecundació, basades en una única observació estàtica, hagin quedat relegades a un segon pla en la valoració de la morfologia embrionària.

 

La tecnologia Time-Lapseha suposat una sèrie de canvis en la rutina diària d’un laboratori de reproducció assistida, ja que permet:

  • Condicions de cultiu contínues i inalterables en un entorn estable.
  • Vigilància constant i dinàmica de tots els embrions a temps real.
  • Avaluació flexible.

 

Aquest sofisticat equipament de laboratori consisteix en la unió d’un incubador biològic i un sistema de microscòpia i fotografia. El procediment consisteix a observar l’oòcit mitjançant el viewer, que ofereix la mateixa pantalla de l’incubador Time-Lapse, o mitjançant la pantalla de l’ordinador on està instal·lat el programari o programa de l’incubador a través del qual es pot fer un seguiment tant del zigot com del desenvolupament embrionari.

Així, és possible visualitzar cada etapa de desenvolupament i obtenir informació valuosa que permetrà seleccionar aquells amb més potencial d’implantació. D’aquesta manera, podran determinar si l’embrió aconseguirà un embaràs.

 

Avantatges del cultiu embrionari en sistema Time-Lapse:

  • Els incubadors Time-Lapse milloren notablement les condicions de cultiu respecte als mètodes convencionals, de manera que podria incrementar les possibilitats d’aconseguir l’embaràstan desitjat.
  • Gràcies al seu sistema de captació d’imatges en alta definició, aquesta nova tecnologia ofereix una excel·lent informació de cada embrió sense necessitat de treure’ls de l’incubador per observar-los. D’aquesta manera s’aconsegueix un cultiu molt més estable, sense canvis en la temperatura ni en la humitat del cultiu, el que a la llarga es tradueix en l’obtenció d’un major nombre d’embrions de millor qualitat.
  • Augmenta la taxa d’implantació entre un 10 i 15%. El monitoratge a temps real del desenvolupament embrionari permet també permet detectar anomalies morfològiques que abans podien passar desapercebudes, evitant així la transferència d’embrions que no implantarien o, si ho fan, acabarien en un avortament i la pèrdua de l’embaràs.

 

Per què és important la selecció embrionària?

La qualitat embrionària és fonamental per a l’assoliment d’un embaràs a terme. Darrere de la selecció de l’embrió que serà transferit, hi ha tot un procés d’avaluació i anàlisi per part dels embriòlegs al laboratori de cada centre de reproducció assistida.

Els avenços en aquesta àrea d’investigació han establert una sèrie de variables objectives i quantificables del desenvolupament embrionari. L’avaluació i classificació embrionària es realitza mitjançant l’observació detallada en certs moments del desenvolupament embrionari. Però és la informació obtinguda durant aquest procés el que determina la viabilitat i potencial d’implantació.

 

Principals indicacions del cultiu embrionari amb sistema Time-Lapse:

És altament recomanable especialment en aquelles pacients que han tingut algun cicle previ sense èxit. No obstant això,tots els tractaments de FIV poden utilitzar els incubadors Time-Lapse, ja que ens permetrà fer una selecció més precisa d’aquells embrions que tenen un major potencial d’implantació, reduint així el temps per aconseguir l’embaràs.

 

No et perdis ni un detall del teu futur nadó! Contacta amb la nosaltres per demanar més informació al respecte. El teu somni està cada vegada més a prop amb Conceptum Fertilitat.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita