fbpx

Quins són els avantatges d’allargar el cultiu embrionari a blastocist?

Si vols quedar-te embarassada a través d’un procés de reproducció assistida, segurament hagis sentit parlar del cultiu a blastocist. Però, què és un blastocist? Quins són els avantatges d’allargar el cultiu dels embrions fins a l’estadi de blastocist? En aquest article anem resoldre tots els teus dubtes al respecte.

 

Per tal d’esbrinar quins són els avantatges del cultiu embrionari fins a blastocist, el primer que farem serà respondre a la següent pregunta:

 

Què és un blastocist?

Un blastocistno és més que el nom que rep un embrió a partir del cinquè dia del seu desenvolupament. Aquest embrió té dos tipus d’estructures cel·lulars: la massa cel·lular interna, que donarà lloc al fetus, i el trofectoderma, que és la capa cel·lular més externa que formarà la placenta. El conjunt de cèl·lules genera una cavitat de líquid anomenada blastocelque, al seu torn, es troba dins d’una capa protectora anomenada zona pel·lúcida.

Un cop realitzada la fecundació, l’embrió trencarà la zona pel·lúcidaper implantar-se a l’úter. Per tant, és a partir d’aquest estadi en què l’embrió inicia el procés d’implantació embrionària.

 

Avantatges del cultiu d’embrions fins a blastocist:

La millora dels medis de cultiu i la tecnologia dels laboratoris de reproducció assistida permeten, cada vegada més, allargar el cultiu dels embrions fins al seu dia 5 – 7 de desenvolupament. No obstant això, no totes les cohorts d’embrions compleixen els criteris per perllongar la durada del cultiu fins a blastocist, ja que podria provocar-se un deteriorament cel·lular. Assolir aquest estadi depèn directament de la qualitat dels gàmetes, és a dir, de l’òvul i l’espermatozoide.

En el cas que una cohort d’embrions compleixi amb els criteris per a perllongar el cultiu fins a l’estadi de blastocist, aquestes són els avantatgesde les que es podrà beneficiar:

 • El cultiu a blastocist afavoreix la selecció dels embrions de més qualitaten un procés de Fecundació In Vitro (FIV) per, posteriorment, transferir-lo a l’úter matern i aconsegueixi la seva implantació.
 • Permet una millor selecció dels embrions viables i una millor sincronitzacióentre el desenvolupament de l’embrió i l’ambient uterí.
 • Permet disminuir el risc de rebuig un cop realitzada la transferènciai, per tant, augmentar les possibilitats d’aconseguir un embaràs.
 • Permet evitar gestacions múltiplesen pacients en els quals estigui contraindicat, o la pacient no ho desitgi.

Cal tenir en compte que molts embrions poden bloquejar el seu desenvolupament abans d’arribar a aquest estadi, de manera que un embrió que abast formar l’estructura de blastocist és un embrió que té un gran potencial d’implantació i embaràs.

 

Consideracions a tenir en compte:

 • No tots els embrions tenen el mateix potencial de desenvolupamentper a formar l’estructura de blastocist, ja que no tots els gàmetes són iguals.
 • Cal un mínim de 3-4 embrions de bona qualitatper garantir que algun d’ells arribi al estadi de blastocist.
 • Les condicions de laboratori d’embriologia han de ser òptimes.
 • Casos en què es recomana el cultiu embrionari fins a blastocist:
 • Casos de fallades d’implantació en transferències anteriors. Perllongar el cultiu fins a blastocist permet descartar aquells embrions que a D + 3 són evolutius i, posteriorment, bloquegen el seu desenvolupament.
 • Casos de Diagnòstic Genètic Pre-implantacional (PGT). La biòpsia de blastocists ens permet obtenir un major nombre de cèl·lules i un diagnòstic més robust.
 • Pacients en els quals s’ha d’evitar la gestació múltiple.
 • Pacients que desitgin la transferència d’un únic embrió, per optimitzar al màxim la selecció.

 

A Conceptum Fertilitat comptem amb l’última tecnologia i les millors instal·lacions al nostre laboratori per perllongar el cultiu embrionari fins a blastocist, augmentant així la probabilitat d’aconseguir l’embaràs que tant desitja. Tens més preguntes? No dubtis a contactar-nos. T’esperem. https://www.conceptum.es/

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita