fbpx

Dia Internacional de la Nena: per un futur més just

A Conceptum Fertilitat som conscients que el fet d’haver nascut nena o nen determina les oportunitats d’una persona per tenir accés a salut, educació i protecció en molts països. Partir d’aquesta evidència és clau per abordar la defensa dels drets de la infància.

 

El #DíaInternacionaldelaNena es commemora cada 11 d’octubre per crear consciència sobre la situació de les nenes al món, reconèixer els seus drets i els desafiaments únics als quals s’enfronten, especialment en els països en desenvolupament, així com promoure el seu apoderament i el compliment dels seus drets humans.

Les dones i les nenes continuen patint arreu del món desavantatges en moltes esferes, com la salut, l’educació, la participació política i les oportunitats econòmiques, enfrontant dia a dia a greus amenaces per al seu benestar i els seus drets.

 

El dia a dia de moltes nenes en l’actualitat

Aquests són només alguns dels exemples de la violència que pateixen les nenes actualment:

  • Més de 200 milions de nenes i dones al món han patit la mutilació genital femenina, una terrible pràctica que atempta directament contra els drets de les nenes i les dones. Les xifres de mutilació genital al món són esfereïdores: més de 4 milions estan en risc de patir-la cada any.
  • Al voltant de 650 milions de dones han contret matrimoni obligatori abans de fer els 18 anys: 1 de cada 5.
  • 13 milions de noies d’entre 15 i 19 anys han patit relacions sexuals forçades al món.
  • La meitat de les nenes d’entre 10 i 14 anys dediquen el doble de temps a les tasques domèstiques que els nois de la seva mateixa edat.
  • Tan sols 2 de cada 5 nenes completa l’educació secundària.
  • 500 milions de dones no tenen instal·lacions adequades per gestionar la seva higiene menstrual.
  • L’impacte de la pandèmia provocada per la COVID-19 està afectant de manera desproporcionada a les nenes, adolescents i dones.

 

Els drets i el benestar de nenes i nens depenen també dels drets i el benestar de la dona. La inversió en la infància des d’una perspectiva de gènere contribueix a aconseguir resultats molt positius per al seu desenvolupament. Assolir la igualtat de gènere és una qüestió de drets humans i una condició prèvia per a un desenvolupament sostenible.

Per això, des de Conceptum Fertilitat volem aportar el nostre granet de sorra amb la redacció d’aquest article, per tal de donar una major visibilitat a la situació que moltes nenes estan vivint diàriament.

Però no només això, també volem aprofitar aquest dia per retre un modest homenatge a les nostres companyes, a totes les dones que componen l’equip de Conceptum Fertilitat, totes aquestes que algun dia van ser nenes que van somiar amb treballar aportant coneixement i felicitat a milers de dones i parelles que busquen complir el seu somni de portar una nova heroïna a el món, i ho van aconseguir.

 

Sabeu que actualment més de la meitat del nostre equip està format per dones? Segur que ja coneixes alguna d’elles! Però si encara no les coneixeu les podeu conèixer totes al nostre web.

Mobilitzem-nos i fem d’aquest un món millor i més igualitari per a totes les nenes. Suma’t a la #GeneracióIgualtat per fer sentir les seves veus.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita