fbpx

Com saber quina píndola anticonceptiva he de triar?

Escollir la píndola anticonceptiva adequada pot resultar difícil. Coneix els avantatges i desavantatges de les píndoles anticonceptives. Si estàs pensant en prendre la píndola anticonceptiva, no està sola.

 

Les píndoles anticonceptives són un dels mètodes anticonceptius més populars. I per una bona raó: són eficaços i fàcils d’utilitzar. No obstant això, la varietat de píndoles anticonceptives disponibles pot ser aclaparadora. Afortunadament, es poden dividir en diverses categories perquè les seves opcions siguin més fàcils d’entendre.

 

Quins tipus de píndoles anticonceptives hi ha?

– Píndoles anticonceptives combinades. Aquesta píndola conté tant estrogen com progestina. Hi ha moltes píndoles combinades diferents per triar, segons la freqüència amb què voleu tenir els seus períodes i la dosi d’hormones que sigui millor per a vostè.
– Minipíndola. Aquesta píndola conté només progestina. No hi ha tantes opcions en minipíndoles com en píndoles combinades. A cada paquet, totes les pastilles contenen la mateixa quantitat de progestagen i totes les tauletes són actives. La dosi de progestina en una pastilla és menor que la dosi de progestina en qualsevol pastilla combinada.

 

Les píndoles anticonceptives combinades vénen en diferents combinacions de píndoles actives i inactives, segons la freqüència amb què vulgui tenir el seu període:
– Convencional. Els envasos regulars normalment contenen 21 comprimits actius i 7 inactius, o 24 actius i 4 inactius. El sagnat passa tots els mesos quan es pren la píndola inactiva.
– Dosificació contínua o cicle prolongat. Aquests paquets solen contenir 84 comprimits actius i 7 inactius. En general, el sagnat sol passa quatre vegades a l’any mentre pren la píndola inactiva. També hi ha preparacions que contenen només tauletes hemostàtiques actives.

 

Els anticonceptius orals combinats també es classifiquen segons si la dosi d’hormona en la píndola activa roman sense canvis o canvia:
– Monofàsics. En aquest tipus de anticonceptiu oral combinat, cada pastilla activa conté la mateixa quantitat d’estrogen i progestina.
– Multi fàsics. Amb aquest tipus de píndola anticonceptiva combinada, la quantitat d’hormona en la píndola activa variarà. La majoria de les píndoles anticonceptives combinades contenen de 10 a 35 micrograms d’etinilestradiol, un estrogen. Les dones sensibles a les hormones poden beneficiar de prendre una pastilla amb la dosi d’estrogen més baixa d’aquest rang. No obstant això, les tauletes de dosis més baixes poden causar més sagnat (sagnat sobtat o sagnat entre períodes) que les tauletes de dosis més altes.

 

Com funcionen els diferents tipus de píndoles anticonceptives?
Les píndoles anticonceptives combinades eviten que els ovaris alliberin òvuls. També fan més lent el moviment dels òvuls a través de les trompes de Fal·lopi, espesseixen el moc cervical i aprimen el revestiment de l’úter (endometri). Totes aquestes mesures eviten que els espermatozoides s’enganxin a l’òvul.
La minipíndola retarda la progressió d’un òvul a través de les trompes de Fal·lopi, espessa el moc cervical i aprima l’endometri. Tot això ajuda a evitar que els espermatozoides entrin a l’òvul. La minipíndola també pot inhibir l’ovulació.

 

Totes les píndoles anticonceptives són adequades per a totes les persones?
No. El metge et preguntarà sobre els teus antecedents mèdics i els teus medicaments per a veure els píndola anticonceptiva és adequada per a tu. El metge pot no recomanar l’ús de píndoles anticonceptives en base al teu historial clínic.
Tens moltes opcions d’anticonceptius. Si tries prendre anticonceptius, treballa amb el professional de salut per decidir quin tipus de píndola anticonceptiva és adequada per a tu.

 

A Conceptum Fertilitat comptem amb un gran equip d’especialistes en els mètodes anticonceptius que t’orientaran en tot moment a triar quin és el que millor s’adapta a tu. No dubtis en contactar-nos, estarem encantats d’ajudar-te.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita