fbpx

Viatjar amb un nadó en avió: guia de tot el que has de saber – Part II

Estàs preparat i preparada per a la segona part dels millors consells sobre tot el que has de saber abans d’agafar un vol amb el teu nadó? Doncs comencem!

Quins són els indispensables dins de l’avió amb nadó?

Com dèiem abans, un nadó no fa gaire més que dormir i menjar. No obstant això, també cal asseure’l i tenir cura de les seves necessitats. Per això, els indispensables per a un nadó en un avió han d’anar encaminats a satisfer aquestes necessitats.

  • Menjar i beguda

En primer lloc, beguda i menjar. Mai està de més, ja que els productes dins de l’avió tenen un cost molt més elevat. La fruita és una opció molt saludable.

En el cas de nadons menors de 6 mesos, si prenen biberó, és millor pecar també de caut i que no us quedeu sense llet a meitat de vol. D’altra banda, els que prenen lactància materna ho té més fàcil ja que no cal planificar res ja que el portarà a sobre i llest per prendre.

  • Productes de neteja

Les tovalloles i els bolquers no han de faltar. Si has calculats 4 bolquers per si les mosques per a 4 hores de viatge, millor el doble. Amb les tovalloletes passa el mateix, millor dos paquets nous que un. També és molt recomanable portar 2 o 3 peces de canvi per si fos necessari. Sempre és millor prevenir que no quedar-se sense recursos a meitat del vol.

  • Productes sanitaris i entreteniment

Sempre és bo portar a bord una petita farmaciola amb els medicaments de base (analgèsics, antiinflamatoris, sèrum fisiològic, gases…) que pugui necessitar.

D’altra banda, depenent de l’edat del nen, cal portar-los coses perquè s’entretinguin: joguines, llibres, cartes, peluixos… També podem recórrer a algun dispositiu electrònic tipus Tablet. Cert és que per al dia a dia no s’han d’emprar, i menys en menors dos anys, però com a últim recurs per a un viatge llarg en avió, tampoc suposa un problema.

Finalment, i no menys important, el viatge amb avió comença quan un nen surt de casa i arriba a l’hotel. De vegades el viatge en avió és el de menys. Al final hi ha una càrrega d’hores on, a banda de les hores de vol, hi ha moltes hores que caldrà tenir en compte que estem amb els nens per poder tenir a mà menjar, beguda, estris de lavabo i roba de canvi.

Quina documentació necessiten per volar?

Els nadons necessiten la seva pròpia documentació per viatjar. No obstant això, aquesta pot variar en virtut de l’edat i de la destinació:

  • Per a vols nacionals dins d’Espanya, per als menors de 14 anys no és obligatori portar el DNI. En aquest cas, el vostre nadó ha de figurar en la vostra pròpia reserva. No obstant això, consultar-ho de totes maneres amb la companyia ja que aquesta generalitat pot que no es doni en tots els casos i s’acabi exigint la documentació del nadó.
  • Per a vols europeus dins de la UE, el nadó haurà de tenir el seu propi DNI o passaport.
  • Per a vols internacionals fora de la UE, i, igual que els papàs i les mamàs, hauran d’estar dotats del seu respectiu passaport i/o visat i altres documents que s’exigeixin al país en qüestió.

Tant el DNI com el passaport del nadó poden realitzar-se a partir del moment del naixement. Normalment, es requereix el llibre de família o el registre electrònic individual per poder tramitar ambdós documents. El llibre de família no és un document que se sol demanar als aeroports. No obstant, portar-lo a la maleta mai està de més per tal de poder acreditar l’afiliació davant de qualsevol imprevist.

Sempre que es torni amb nadons i nens, els tutors legals hauran d’anar acreditats amb el DNI o passaport segons els casos.

A Espanya, si el nadó viatja amb un amic, familiar o qualsevol altre adult que no exerceixi la pàtria potestat, necessitarà una autorització especial a comissaria, al jutjat o consolat. Igualment, si el nadó o menor viatgen amb el DNI en lloc del passaport, també necessitaran aquesta autorització. Però, a més, cada companyia aèria pot tenir la seva pròpia política respecte a la documentació que necessiten els nadons i menors per viatjar. Per la qual cosa sempre és important revisar la política de cada companyia aèria amb la qual vagis a viatjar.

I ara que ja tens tota la informació que necessites per viatjar. Quin serà el teu destí? Comunica’ns-ho a les nostres xarxes socials.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita