fbpx

Viatjar amb un nadó en avió: guia de tot el que has de saber – Part I

En aquest Bloc pots trobar la primera part de tota la informació pràctica i els millors consells i recomanacions per volar amb els vostres nadons sense cap problema. Aviat podreu trobar la segona part amb més dubtes i preguntes sobre com viatjar amb un nadó a bord.

Els dubtes i preguntes més freqüents dels pares i les mares quan volen fer el seu primer viatge amb el seu nadó són els següents:

A partir de quina edat pot volar un nadó?

No hi ha una edat mínima a partir de la qual els nens puguin volar. De fet, poden volar just després d’estar donat d’alta a l’hospital i fins i tot quan encara és un embrió. A més, sol resultar més senzill viatjar a edats molt primerenques (menys de 6 mesos de vida), perquè només dormen, mengen i estan en braços dels pares.

A partir d’aquesta edat ja solen relacionar-se més amb l’entorn i poden generar un ambient més esvalotat per a la resta de viatgers.

Tot i que els nadons poden volar després de ser donats d’alta a l’hospital, les companyies aèries tenen la seva pròpia política i no permeten que els nadons volin fins passats un mínim de dies. L’ideal és, per tant, verificar la política que té cada companyia de vol.

Els afecten els canvis de pressió?

En més o menys grau, a totes les persones, des de nadons fins a adults, els afecten els canvis de pressió. Tot i això, les cabines dels avions van pressuritzades perquè el viatge sigui segur per a totes les persones que el realitzin.

Els poden fer mal les orelles o una altra cosa durant el vol?

A causa d’aquests canvis de pressió ràpids que ocorren en enlairar-se o aterrar, pot passar que les orelles dels nadons es tapen. Els adults coneixen aquesta situació i sabem què fer per evitar-ho: badallar, menjar xiclet, etc. Però els nadons no. En aquest moment, potser els molesten una mica fins que s’igualin les pressions. Com que als nadons no se’ls pot dir fes això o allò, el millor que es pot fer per ajudar-los és oferir-los alguna cosa perquè succionin. Depenent de cada nen pot ser el pit de la seva mare, el xumet o un biberó.

Què cal tenir en compte perquè romanguin en bones condicions?

Un viatge amb avió no és una cosa gaire diferent de romandre una sèrie d’hores amb el teu fill assegut en un sofà. Fins i tot ell ho portarà molt millor que un adult. Depenent de la durada del viatge, caldrà tenir en compte què pot necessitar un nen durant aquesta sèrie d’hores perquè no és el mateix fer un vol de 50 minuts a un volt de 9 hores. Per això, és molt important portar aigua suficient perquè es mantinguin ben hidratats i anar-los oferint cada poc temps. Passa el mateix amb el menjar.

Pel que fa a la temperatura, als avions sol fer fred per l’aire condicionat, per la qual cosa és millor abrigar-los amb alguna jaqueta o dessuadora. En cas que tinguin calor, sempre es poden anar traient capes de roba.

El que sí que és molt important és que els bebès estiguin lligats el major temps del viatge possible. Això és una cosa que ja fem els adults, però que cal aplicar també els nens. Davant d’una situació de turbulències inesperades, un nadó de poc pes pot sortir «volant» del seient i donar-se un cop amb el sostre o amb el terra. És molt recomanable que se segueixin les normes de seguretat que els Auxiliars de Vol expliquen als pares abans que comenci el mateix.

Poden menjar i beure amb normalitat durant el vol?

Per suposat. De fet, és important que, si ha arribat l’hora de dinar i tenen gana, mengin amb total normalitat. El mateix passa amb la beguda.

El jet lag en nadons: Es pot prevenir? Com suportar-ho després del vol?

El jet lag en nens existeix, però, els nadons, com més petits menys organitzat tenen el somni. A més, un nadó per sota dels 12 mesos dorm prop de 10-12 hores al dia. Per tot això, els nens solen portar millor que els adults els viatges de llarga distància.

Com passa amb els adults, el millor que es pot fer perquè s’adaptin al nou horari és portar una vida normal els primers dies, intentant que compleixin els horaris del nou país. Si no pogués ser, sempre es pot fer una migdiada per reposar forces.

És important evitar qualsevol tipus de medicament perquè el viatge es «passi millor» o «s’adormin durant el trajecte», ja que pot ocasionar efectes secundaris, excepte expressa indicació mèdica.

Ara ja pots començar a organitzar el proper viatge amb el teu nadó! Hi haurà una segona part amb més informació sobre això. Tens cap dubte? Contacta’ns i te la resolem.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita