fbpx

Transferència embrionària: en fresc o en diferit?

En algunes ocasions, quan realitzem un cicle de FIV o FIV-ICSI, a causa de raons mèdiques o per elecció personal, decidim que la transferència embrionària en diferit és la millor opció per aconseguir l’embaràs. En què consisteix? Com sé que és la millor opció per a mi? Dóna millors resultats que la transferència en fresc?

 

Definicions i conceptes bàsics

La transferència embrionària consisteix en el procés de càrrega dels embrions, seleccionats prèviament al laboratori, a l’interior d’un catèter de transferència en condicions asèptiques per introduir-lo i dipositar el contingut en el fons de la cavitat uterina de la pacient sota control ecogràfic. És l’última etapa del procediment de Fecundació In Vitro. Aquesta transferència d’embrions a l’interior de l’úter pot ser: en fresc o en diferit.
Quan parlem de transferència embrionària en fresc ens referim a aquella transferència en la qual els embrions generats després de la punció fol·licular i posterior fecundació en laboratori, són transferits a la dona en el mateix cicle en què s’ha produït l’estimulació i la punció, és a dir, sense vitrificar (congelar). Només es vitrificaran els embrions sobrants per al seu ús en el futur. El procés seria: estimulació ovàrica, punció, fecundació, transferència del millor embrió, vitrificació dels embrions sobrants, prova d’embaràs i fi de cicle.
Mentre que, en la transferència en diferit, els embrions obtinguts, després de la punció i posterior fecundació en laboratori FIV, es vitrifiquen i conserven per ser transferits a un nou cicle menstrual diferent de què s’ha realitzat l’estimulació i la punció. Això és possible gràcies a la vitrificació dels embrions, amb nitrogen líquid a -196ºC, fins que arriba el moment òptim perquè aquests siguin transferits a l’úter femení.

 

Quan serà recomanable realitzar la transferència en diferit?

S’aconsellarà realitzar la transferència en diferit en aquelles situacions en què realitzar la transferència embrionària en el cicle actual suposi un risc per la pacient o pugui disminuir considerablement la taxa d’èxit i embaràs. Trobem els següents casos:

  • Dones amb risc de Síndrome de Hiperestimulació Ovàrica (SHO). En general, són dones que han respost de manera excessiva a la medicació, i per les quals la transferència embrionària en aquest moment, i un posterior embaràs, podria agreujar el seu estat de salut.
  • Dones amb nivells elevats de progesterona el dia de l’administració de Ovitrelle. Està demostrat que nivells de progesterona > 1ng/mL influeixen negativament en les taxes d’implantació. Aquests nivells elevats de progesterona són un indicador que l’endometri i l’embrió a transferir no estan sincronitzats. Sol ocórrer en dones majors de 38 anys en els quals en ocasions es produeix un pic prematur de LH.
  • Dones amb endometri sub-òptim en el moment de la transferència. En algunes ocasions, després de l’estimulació, l’endometri no està ben preparat (irregular, degenerat, excessivament fi o gruixut).
  • Dones que presenten un úter patològic o algun altre problema que requereixi cirurgia prèvia a l’embaràs.
  • Cicles d’acumulació d’embrions per PGT.
  • Per desig de la pacient.

 

Alguns estudis publicats conclouen que la transferència embrionària en diferit permet obtenir majors taxes d’embaràs al comparar-los amb la transferència d’embrions en fresc. Això es deu al fet que la transferència en diferit permet optimitzar tots els paràmetres prèviament.

És la nostra responsabilitat, com a professionals, escollir quina és la millor opció de transferir l’embrió per contribuir a augmentar les possibilitats d’embaràs de la pacient. I recorda que a Conceptum Fertilitat sempre anem a mirar què és el millor per a tu i per al teu futur nadó.

Si tot i així t’ha quedat algun dubte o vols realitzar la teva pròpia consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres! https://www.conceptum.es/

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita