fbpx

Tot el que no t’atreveixes a preguntar sobre el sexe

No importa quants anys o quina experiència tinguis en qüestions de sexualitat, segur que encara tens algun dubte o pregunta per resoldre perquè mai t’has atrevit a preguntar, ni tan sols a les teves relacions més íntimes. Aquí resoldràs totes les teves inquietuds sexuals. Preparada?

  1. Els orgasmes múltiples: mite o veritat?

El mite és tenir l’expectativa de tenir-los. Les dones tenim més facilitat que els homes per experimentar aquesta sensació d’orgasme repetit, però el fet de no tenir-los no vol dir res. Cada dona experimenta una resposta sexual diferent i el millor orgasme és el que s’ha gaudit.

  1. Per què costa tant arribar a l’orgasme només amb la penetració?

Pot ser degut a diverses raons:

No estar concentrada. Mantenir postures sexuals difícils, l’expectativa irreal d’assolir l’orgasme alhora, una autoimatge negativa, voler controlar la situació, etc.

La necessitat d‟estimulació directa del clítoris: més del 65% de les dones necessiten estimulació directa del clítoris per obtenir orgasmes. És qüestió d’habituar-se. Aconseguir la postura adequada ajuda molt.

La majoria de dones necessiten més temps que ells. La resposta sexual femenina és més perllongada i necessita més temps per completar-se.

  1. El DIU: hi ha una edat mínima per poder utilitzar-lo?

No. És un mètode anticonceptiu a llarg termini, per la qual cosa pot ser una bona opció per a les joves. Recorda que per protegir-te de les infeccions de transmissió sexual també hauràs d’utilitzar el preservatiu. Hi ha de 2 tipus: DIU de coure i DIU de progesterona. Informa’t sobre quina és millor opció per a tu.

  1. El vibrador: em pot generar addició?

No, aquests dispositius no produeixen addicció. Però si ens habituem només a gaudir amb vibradors pot aparèixer una fixació pel dispositiu que comprometi la resposta sexual davant d’altres estímuls. En aquests casos cal consultar el problema a un expert.

  1. Sóc lesbiana si algun cop he tingut fantasies sexuals amb una altra dona?

Per res! L’orientació sexual no es defineix pel tipus de fantasies sexuals que es tinguin, sinó per la capacitat d’entaular una relació eròtica-sexual i amorosa amb un gènere en particular: heterosexual si és entre diferents sexes, homosexual si se’n tracta, i bisexual si es té la mateixa capacitat per tenir relacions d’aquest tipus amb ambdós sexes.

  1. La pastilla del dia després: és perillós prendre-la repetitivament?

No hi ha cap risc en prendre l’anticoncepció d’urgència de manera repetida, però no s’ha de considerar un mètode anticonceptiu més, ja que hi ha mètodes anticonceptius molt més eficaços.

  1. El ginecòleg pot saber si sóc (o no) verge: mite o veritat?

No és una cosa que es pugui determinar amb tota seguretat en una exploració. Cada vulva i vagina tenen la seva mida i la seva flexibilitat, i la forma i la mida de l’himen també pot ser diferent d’una dona a una altra. A més, encara que el trencament de l’himen està associat al coit, aquest teixit és molt fràgil i prim i es pot trencar espontàniament.

  1. Hem de compartir les nostres fantasies sexuals amb la nostra parella?

Les fantasies sexuals formen part del teu desenvolupament com a persona. Són un component del desig humà, i poden actuar com un estímul eròtic, al marge que es portin o no a la pràctica. No cal sentir culpa ni vergonya. La decisió de compartir-ho és personal.

  1. El sexe oral: té més o menys riscos que les relacions sexuals per via vaginal?

Encara que no et pots quedar embarassada, sí que comporta risc de contagi d’infeccions de transmissió sexual, per la qual cosa és aconsellable utilitzar mètodes de protecció o barrera. Hi ha també un risc de desenvolupar algun tipus de càncer a la cavitat bucal o gola, associat al virus del papil·loma humà (VPH) que també es pot transmetre per aquesta via.

  1. Hi ha una posició millor que una altra per assolir l’orgasme?

El que importa és que et sentis lliure i, sobretot, molt còmoda. Per això és important conèixer-se i explorar amb la parella. L’orgasme no n’és l’objectiu, sinó la conseqüència. Així que hem d’explorar els nostres propis gustos i plaers!

Tens cap dubte més? Contacta’ns o escriu-nos sense compromís i t’ajudarem a resoldre totes les teves preguntes.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita