fbpx

Les 10 coses que has de saber si vols congelar els teus òvuls

Segurament hauràs sentit a parlar de la possibilitat de preservar la teva fertilitat mitjançant la congelació d’òvuls. Si tens menys de 30 anys, és possible que ni t’ho hagis plantejat. Però si ja els has complert o en tens uns quants més, és una opció que és recomanable tenir en compte. La manca d’informació és un problema, per la qual cosa avui resoldrem tots els vostres dubtes sobre la criopreservació d’oòcits.

Sovint, moltes dones es troben amb una manca d’informació important sobre aquest tema. Bé perquè les que congelen els seus òvuls, no ho expliquen, o bé perquè les que no ho fan, no pregunten. El que passa també és que molts metges no ho proposen obertament ja que es considera una decisió personal.

Per aquest motiu, en aquest article t’explicarem les 10 coses que és important que sàpigues sobre la vitrificació d’òvuls i que ningú no t’ha explicat abans.

  1. Límit d’edat. No hi ha un límit d’edat establert per llei. Tot i això, per tal de garantir bons resultats reproductius, es recomana fer-ho abans dels 37 anys, ja que la qualitat dels òvuls comença a reduir-se dràsticament a partir d’aquesta edat. Això no impedeix fer-ho a una edat més gran, però cal ser conscient de les possibilitats en cada cas. Pots esbrinar quina és la teva reserva ovàrica amb una ecografia i una analítica hormonal.
  2. Preu. En general, oscil·la entre 2.000 i 3.000 €. A banda, cal pagar una “quota” anual de manteniment, que gira al voltant dels 300 €. Encara que a Conceptum Fertilitat sempre et garantirem el millor preu. Pots consultar-ho posant-te en contacte amb nosaltres. És important preguntar sempre què inclou el preu. Sovint és:
  • Estudi previ: per conèixer el teu historial clínic, que inclou exploració ginecològica amb ecografia i anàlisi de sang per valorar reserva ovàrica
  • Tractament d’estimulació ovàrica hormonal i seguiment
  • Punció per extreure els òvuls, que es realitza per via vaginal sota control ecogràfic i amb sedació
  • Vitrificació dels oòcits: mètode de congelació ultraràpida que evita la formació de vidres de gel, que serien nocius per als òvuls.
  1. Raons per congelar els òvuls. Poden ser raons mèdiques o socials. Les causes mèdiques en què es recomana criopreservar els òvuls són aquelles que poden comprometre la fertilitat, com passa amb alguns tipus de càncer. Tot i això, en la majoria de casos, es tracta de dones que volen comptar amb una reserva d’òvuls de qualitat que augmenti les seves possibilitats de ser mares en un futur, perquè no tenen una parella estable o consideren que encara no ha arribat el moment adequat .
  2. Efectes adversos per a la salut. No afecta la salut ni la fertilitat. Encara que pot comportar algunes complicacions, com ara molèsties durant el tractament d’estimulació o una infecció després de la punció.
  3. Hi ha un mínim d’oòcits per fer el tractament? La quantitat òptima d’oòcits obtinguts per cicle menstrual és de 10 aproximadament. Això no obstant, aquesta xifra dependrà de l’edat que tinguis. A més edat menor nombre d’òvuls de qualitat. En alguns casos pot ser necessària la realització de diverses estimulacions per acumular un nombre suficient d’oòcits.
  4. Taxes d’èxit amb òvuls congelats. En general, la taxa d’embaràs per transferència d’embrions utilitzant oòcits congelats oscil·la entre un 30-50% per cicle. Tot i que els resultats poden variar en funció de la tècnica utilitzada, la seva qualitat, l’edat de la pacient en el moment de la preservació i les característiques concretes de cada cas. Com més jove sigui la dona i més qualitat tinguin els seus òvuls, més probabilitats hi ha.
  5. És millor utilitzar un òvul congelat als 30 que un de fresc de 37-38 anys? La qualitat d’un òvul jove sempre és superior a la d’un altre de gran. Però una dona de 37 o 38 anys pot tenir òvuls de bona qualitat i donar a llum un nadó sa. La preservació per motius socials s’aconsella a dones que volen ser mares, però no preveuen tenir fills abans dels 38 o 40 anys, que és quan la fertilitat baixa de forma dràstica.
  6. Risc de pèrdua d’alguns òvuls a la descongelació. Pot passar que alguns oòcits no sobrevisquin bé al processa de descongelació, però actualment i gràcies a la introducció de millores tècniques ia l’estandardització dels processos de laboratori al nostre centre la taxa de supervivència és més gran d’un 80% en dones joves.
  7. Temps màxim de conservació. No hi ha una data de caducitat. Es poden conservar de manera indefinida en nitrogen líquid.
  8. Destinació dels òvuls que no utilitzeu. Abans de fer el tractament, tu pots decidir si, un cop ja no necessitis utilitzar-los, vols que es destrueixin, es donen a una altra persona o es destinin a projectes de recerca amb finalitats mèdiques.

Si vols més informació o tens dubtes , pots contactar-nos o visitar-nos. T’esperem!

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita