fbpx

Primera visita reproducció: què has de saber i preguntar

Independentment de si només vols informació o si, per contra, portes un temps intentant quedar-te embarassada, la primera visita en un centre de reproducció assistida sempre és especial i no volem que marxis amb algun dubte sense resoldre.

 

La primera visita a una clínica de reproducció humana assistida és essencial, no només perquè sempre és un repte personal fer el pas, sinó també per les altes expectatives que es tenen al respecte i perquè tot compte: el tracte i l’atenció rebuda, el temps d’espera, la impressió que ens donen les instal·lacions o altres pacients, la informació que es facilita, etc.

No obstant això, és important ser objectiu i tenir clar, per endavant, en què consisteix aquesta primera visita, així com en quins detalls és important fixar-se. Hi ha qui surt de la visita decebut pensant que en una primera visita se li van a fer diverses proves i se li donarà un diagnòstic, quan, en realitat, el fet que l’especialista no vulgui oferir una primera valoració o moltes proves sol ser un punt a favor de el centre, que demostra que no vol precipitar-se en fins a disposar de tota la informació necessària. Per això, és important saber què cal esperar i què és important tenir en compte i preguntar en una primera visita.

 

  • Planificació i interès mèdic: encara que per a tu només suposi una primera presa de contacte amb el centre, el propòsit d’aquesta primera visita des del punt de vista mèdic és aconseguir reunir la màxima informació per fer una valoració global de la situació, determinar i planificar les proves diagnòstiques que puguin resultar necessàries i valorar quin tractament pot ser el més adequat per a tu i la teva parella, si la tens.
  • Preguntes que has de esperar: si t’han valorat la reserva ovàrica, si has fet algun tractament de reproducció previ, si hi ha antecedents en la teva família d’avortaments, menopausa precoç, malalties hereditàries o altres problemes relacionats amb la fertilitat, etc. També informació sobre el teu estat de salut general i sobre el teu estil de vida (consum de tòxics, hàbits diaris, etc.). Si tens parella, heu d’anar els dos o les dues perquè puguin demanar informació de tots dos o totes dues.
  • Què has de portar i/o és important explicar: és important que siguis molt sincera i transparent. Pot ser útil: la regularitat dels cicles menstruals, si has pres anticonceptius, si has patit alguna infecció de transmissió sexual, si et preocupa algun aspecte del tractament… I portar tots els informes mèdics previs i proves analítiques que puguin aportar informació sobre el teu estat de salut.
  • Preguntes que pots fer: tots els dubtes que tinguis. Fes-te una llista fins i tot, amb les idees clau, perquè sentis que has aprofitat al màxim aquest primer contacte: durada del tractament, cost, en què consisteix tot el procés detalladament, taxes d’èxit, etc.
  • Proves que poden sol·licitar-te: l’habitual és que el metge et indiqui la necessitat de realitzar una revisió ginecològica completa. Aquesta inclou: citologia, ecografia, analítica hormonal (a través d’una mostra de sang s’estudien les hormones implicades en l’ovulació, per valorar si tot funciona correctament), i els nivells de l’hormona antimulleriana (AMH), per esbrinar el nombre de fol·licles antrals que disposen les teves ovaris (en els quals hi ha els ovòcits que poden madurar). Si ja has fet els 40, també és recomanable que et facis una mamografia, per comprovar que tot està bé, o que mostris els resultats de l’última que t’hagin realitzat. Altres proves complementàries que poden indicar-te, en funció del teu historial clínic, són: un cariotip (per detectar possibles anomalies cromosòmiques), o una histerosalpingografia (que permet realitzar un estudi de l’úter i de les trompes). També es pot realitzar un test específic, denominat qCarrier, que permet esbrinar si tu i/o la teva parella sou portadors d’alguna alteració genètica que pugui ser transmesa a la descendència, per tal de prendre mesures preventives. Aquest test s’aconsella especialment quan es tenen antecedents d’avortaments repetits o d’alguna malaltia hereditària en la família.
  • Si tens parella masculina: és probable que us aconsellin que es faci un seminograma. En alguns casos, si hi ha antecedents familiars d’alteracions o se sospita alguna irregularitat, pot estar indicat també fer un cultiu del semen o un estudi de la fragmentació de l’ADN espermàtic. En el nostre centre oferim la possibilitat de realitzar un estudi de fertilitat de la parella de forma conjunta, ja que comptem amb especialistes i un laboratori propi d’Andrologia. Aquest fet permet agilitzar molt el diagnòstic i els resultats.

 

A Conceptum Fertilitat et sentiràs com a casa. A més, totes les proves i tractaments es poden fer sense necessitat de sortir de la nostra clínica, sempre amb un tracte familiar, proper i personalitzat a totes les teves necessitats. No ho dubtis més i dóna un pas cap a la vida.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita