fbpx

No puc ejacular o em vaig fer la vasectomia: quines alternatives hi ha?

Ja sigui per decisions preses en el passat, com pot ser la vasectomia, o per la dificultat que es pugui tenir en el moment d’ejacular, no et preocupis, no està tot perdut. Existeixen altres mètodes per aconseguir la quantitat necessària d’espermatozoides i poder seguir endavant amb el teu projecte reproductiu. Te’ls expliquem aquí!

La vasectomia és un mètode anticonceptiu molt efectiu, que és complicat de revertir, només es podrà fer mitjançant un altre procés quirúrgic de més envergadura. Els homes que prenen aquesta decisió perquè tenen molt clar que no volen experimentar la paternitat, o bé perquè ja no volen tenir més fills, i en general, és una decisió presa conjuntament amb la seva parella.

No obstant això, també poden ocórrer el que es coneix com a ejaculació absent (anejaculació). Aquesta sol estar causada per la incapacitat d’assolir l’orgasme (anorgàsmia). En general, passa com a part de la disfunció erèctil.

La causa més habitual és la cirurgia de pròstata, atès que els nervis entre la merda espinal i el penis poden lesionar-se durant la cirurgia pèlvica.  L’eliminació de la pròstata i les vesícules seminals durant la cirurgia per al càncer de pròstata elimina la capacitat de produir semen (aquestes glàndules estan implicades en la producció de semen).

Altres trastorns que afecten els nervis del penis, així com alguns trastorns mentals i alguns medicaments que s’utilitzen per tractar els trastorns mentals, també poden afectar la capacitat d’ejacular. De vegades, una ejaculació retrògrada pot resultar en una absència de semen visible.

Des de Conceptum Fertilitat, sigui quina sigui la causa, ho entenem i també sabem l’important que és poder ajudar-vos a complir el vostre desig de ser pares posteriorment, ja sigui per primera vegada o no.

El que en el passat es considerava impossible, ara es pot solucionar gràcies als avenços mèdics i tecnològics. Actualment, és possible fer que un home torni a ser fèrtil després d’una vasectomia, a través d’una cirurgia major, si bé és una intervenció que no sempre aconsegueix el seu objectiu i requereix un període d’espera després de la seva realització.  Aquesta operació es coneix amb el nom de vasovasostomia.  A més, hi ha altres opcions a contemplar si un home vol ser pare, però no vol revertir la intervenció quirúrgica prèvia o simplement es deu al fet que no pot ejacular, com, per exemple, la fecundació in vitro amb biòpsia testicular.

A continuació, t’expliquem totes les alternatives possibles per aconseguir recuperar espermatozoides i continuar amb el projecte reproductiu:

En primer lloc, la vasovasostomia és la cirurgia que torna a unir els segments de deferents seccionats i obturats en la vasectomia per aconseguir un pas dels espermatozoides lliure que permeti un embaràs mitjançant relacions sexuals.

D’altra banda, la biòpsia testicular és una intervenció quirúrgica d’un o ambdós testicles, que té com a finalitat aconseguir espermatozoides vius després de disgregar el teixit testicular i realitzar una sèrie de rentats.

És una tècnica ambulatòria que s’efectua amb anestèsia local. La biòpsia testicular es realitza en casos d’absència d’espermatozoides a l’ejaculat (azoospèrmia secretora i/o obstructiva) i factor masculí sever (oligozoospèrmia severa).  Després d’una biòpsia testicular sempre es farà FIV-ICSI.

No obstant això, hi ha diverses tècniques que es poden realitzar per tractar d’obtenir els espermatozoides suficients per inseminar els oòcits. Les tècniques per a la realització de la biòpsia testicular són les següents:

  • TESE (Testicular Sperm Extraction): Extracció d’espermatozoides del testicle per biòpsia. Incisió en el testicle i s’agafa un tros de testicle. És la tècnica més utilitzada.
  • TESA (Testicular Sperm Aspiration): Aspiració d’espermatozoides del testicle.
  • MESE (Microsurgical Epididymal Sperm Extraction): Extracció d’espermatozoides de l’epidídim.
  • MESA (Microsurgical Epididymal Sperm Aspiration): Aspiració d’espermatozoides de l’epidídim.
  • Micro-TESE: Biòpsia testicular realitzada sota microscopi quirúrgic. Permet identificar les zones dels túbuls seminífers on segurament es trobaran espermatozoides. S’obre el testicle de dalt a baix i amb el microscopi van mirant zona per zona buscant la major concentració d’espermatozoides.

Com pots veure hi ha diverses persones a dia d’avui amb les quals podem resoldre les teves preocupacions i fer que els teus espermatozoides continuïn donant #LaBenvingudaALaVida. Contacta’ns sense compromís i t’expliquem tot amb més detall.

 

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita