fbpx

Les vacunes que el teu fill necessita abans dels 6 anys

Ens trobem a la Setmana Mundial de la Immunització i com a pare o mare vols que els teus fills gaudeixin sempre de bona salut, és per això que cuides la seva alimentació i evites qualsevol situació que pogués posar-los en risc. Un altre element clau per protegir-los és assegurar-te que comptin amb totes les immunitzacions que recomanen les institucions de salut segons la seva edat.

Alguna vegada es va preguntar per què els nadons reben vacunes des del dia que neixen? Hi ha una gran raó, els més petits són els que més necessiten protecció. També és el moment en el desenvolupament del nen en què el sistema immunitari funciona millor amb la vacuna.

La vacunació infantil és essencial perquè ajuda a proporcionar immunitat abans que els nens estiguin exposats a malalties potencialment mortals. De tots els grups d’edat, els nadons són hospitalitzats amb més freqüència i de vegades moren per malalties que podem prevenir amb vacunes. És per això que la majoria de les vacunes infantils estan recomanades per als primers 12 a 18 mesos de vida del nadó.

Les primeres vacunes del nadó

La vacuna contra l’hepatitis B és la primera vacuna que reben la majoria dels nadons. Es dóna dins un termini de 24 hores des del naixement. El nadó rebrà la segona dosi de la vacuna contra l’hepatitis B quan tingui 1 o 2 mesos i la tercera dosi quan tingui entre 6 i 18 mesos. L’hepatitis B és una malaltia perillosa que podria causar complicacions durant tota la vida, així que no hem de baixar la guàrdia.

I, a més, s’acompanyarà amb la vacuna BCG (Bacilo de Calmette i Guérin). Aquesta vacuna és una preparació de bacteris vius atenuats que protegeix els nadons de la tuberculosi. Només s’administrarà si el pes del nadó és superior als 2 quilograms.

Vacunació per franges d’edat

 • 2 mesos. Se li administrarà: la vacuna PCV13 (vacuna antineumocòcica conjugada), protegeix contra 13 ceps dels bacteris pneumococs, prevé la meningitis pneumocòcica i la pneumònia; la vacuna pentavalent, que protegeix contra el rotavirus i consisteix en tres dosis, la primera entre les setmanes sis i 12 anys. Per a la següent aplicació cal deixar un interval d’almenys quatre setmanes i l’última s’aplica abans dels vuit mesos; la vacuna de l’hepatitis B, en cas que no s’hagi vacunat dins dels primers set dies de vida, calen tres dosis, als dos, quatre i sis mesos d’edat; i, la vacuna pentavalent acel·lular (DPaT+VIP+Hib), que protegeix els nadons de 5 malalties: diftèria, tos ferina, tètanus, poliomielitis i infeccions produïdes per Haemophilus Influenzae tipus b.
 • 4 mesos. Se us administrarà: la vacuna pentavalent acel·lular (DPaT+VIP+Hib), la vacuna contra el rotavirus i la vacuna contra el pneumococ.
 • 6 mesos. Se us administrarà: la vacuna pentavalent acel·lular (DPaT+VIP+Hib), la vacuna contra l’hepatitis B, la vacuna contra el rotavirus i contra el virus de la influença. Aquest darrer provoca una malaltia respiratòria contagiosa. Els símptomes, incloent febre, calfreds, dolor, fatiga, tos i malestar al pit, poden ser de lleus a greus.
 • 7 mesos. Se us administrarà: la segona dosi de la vacuna contra la influença.
 • 12 mesos. Se us administrarà: la vacuna contra el pneumococ i la triple viral (SRP). Aquesta última ofereix protecció contra 3 malalties: xarampió, rubèola i parotiditis. Per garantir la protecció es requereixen dues dosis, la primera als 12 mesos i la segona als sis anys o en ingressar a l’escola primària.
 • 18 mesos. Se us administrarà: la vacuna pentavalent acel·lular (DPaT+VIP+Hib).
 • 24 mesos. Se us administrarà: la dosi de reforç anual contra la influença.
 • 36 Mesos (Tres Anys). Se us administrarà: una nova dosi de reforç anual contra la influença.
 • 48 Mesos (Quatre Anys). Se li administrarà: la vacuna contra el Tètanus, la Difteria i la Tos Ferina, a més de la nova dosi de reforç anual contra la influença.
 • 59 Mesos (cinc anys). Se us administrarà: una altra nova dosi de reforç anual contra la influença.
 • 72 Mesos (sis anys). Se us administrarà: una nova dosi de reforç de la vacuna triple viral (SRP).

A més, actualment s’ha desenvolupat una nova vacuna contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH), que consisteix en dues dosis i que s’administra als 11 anys, amb una diferència de 6 mesos entre la primera i la segona dosi.

I recorda: sabem per dècades de recerca, en milions de nens, que les vacunes actuen millor en aquestes edats, i amb aquest espai entre les dosis. A més a més, se sap que són segures quan s’administren amb aquest calendari. El calendari de vacunació ajuda els nens a desenvolupar immunitat per a tota la vida i els protegeix a ells i altres malalties greus. Finalment, si teniu preguntes, podeu parlar amb el vostre pediatre o amb els nostres especialistes. Estem aquí per treballar amb tu i contribuir que el seu nen creixi sa.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita