fbpx

Lactància Materna: tots els avantatges per a la mare, el nadó i el medi ambient.

Gairebé totes les dones poden alimentar els seus fills amb la seva llet. Hi ha molt poques situacions en què alletar no sigui possible i amb informació i suport adequat, segur que aconsegueixes gaudir-lo. T’interessa? Segueix llegint.

 

La llet materna és única. És un líquid viu que està especialment dissenyat per al teu nadó i que canvia, pren a presa, dia a dia i mes a mes, per satisfer les necessitats del teu nadó.
A l’ésser el primer aliment del teu bebè, pots esperar que els ingredients de la teva llet materna incloguin tots els nutrients bàsics essencials, com carbohidrats, proteïnes i greixos, a més d’aigua per mantenir-lo hidratat. Però la llet materna no és un aliment normal, ja que aporta alguna cosa més que nutrició, també proporciona defenses actives enfront de la infecció.
Però, sabies què la llet materna no només té beneficis per al nadó, sinó que també té beneficis tant per a la mare com per al medi ambient? Descobreix tots els avantatges de la llet materna a continuació.

 

Avantatges per a les dones i mares
– Preveu les hemorràgies postpart, ja que la succió de el nadó facilita que l’úter recuperi la seva mida inicial i disminueix la possibilitat d’anèmia.
– Afavoreix la recuperació del pes pre-embaràs.
– Produeix benestar emocional i proporciona una oportunitat única de vincle afectiu mare-fill.
– Redueix el risc de càncer de mama i d’ovari.
– Millora el contingut en calci dels ossos a l’arribar a la menopausa.

 

Avantatges per al nadó i el nen lactant
– Protegeix enfront de les infeccions respiratòries, otitis, infeccions gastrointestinals i fins i tot urinàries.
– Protegeix enfront de la Síndrome de mort sobtada del lactant.
– L’alletament proporciona contacte físic als nadons, el que els ajuda a sentir-se més segurs, càlids i consolats.
– Els nens alletats tenen un millor desenvolupament dental amb menys problemes d’ortodòncia i càries.
– Potencia el desenvolupament intel·lectual gràcies al fet que la llet materna té components específics que són fonamentals per al desenvolupament del cervell.
– La llet materna es digereix millor i té efectes positius a llarg termini sobre la salut de l’infant disminuint el risc que pateixi al·lèrgies, diabetis, malaltia celíaca, malaltia inflamatòria intestinal, obesitat, hipertensió o xifres altes de colesterol.
– Sembla tenir certa protecció enfront de limfomes i alguns altres tipus de càncer.
– La llet humana és l’aliment d’elecció per a tots els infants, inclosos els prematurs, els bessons i els nens malalts.

 

Avantatges per a la societat i el medi ambient
– És gratuïta. Suposa un estalvi en concepte de fórmules artificials, biberons i altres estris usats en la preparació de les fórmules.
– Al disminuir les infeccions i la gravetat de les mateixes redueix les despeses mèdiques i els problemes laborals i familiars que aquestes malalties suposen per als pares i la societat. Redueix l’ús de recursos humans i materials de la sanitat i si els nens malalts, es recuperen abans.
– La llet materna és un recurs natural que no contamina i protegeix el medi ambient ja que no produeix residus, ni necessita envasos ni tractaments especials que requereixin despesa energètica en la seva elaboració ni emissions de CO2.

 

Composició de la llet materna després de 6 mesos
Potser et preguntis què li passa a la llet si perllongues la lactància. La resposta és que no has de subestimar la capacitat dels teus pits!
Tot i que és cert que hauràs de començar a introduir els aliments sòlids als sis mesos per reforçar les reserves d’alguns nutrients per al teu nadó, com el ferro, la teva llet seguirà sent una part important de la seva dieta. Per exemple, quan el teu nadó compleixi set mesos, la llet materna suposarà encara el 93% de les seves calories. Fins i tot entre els 11 i els 16 mesos, aproximadament la meitat de la seva ingesta calòrica diària provindrà de la llet.

 

Així que relaxa’t, ja que tots dos seguireu gaudint dels beneficis de la lactància durant molts mesos. I recorda que, a Conceptum Fertilitat, et resolem tots els teus dubtes sobre el món de la lactància materna.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita