fbpx

La Vitrificació d’Oòcits. Tot el què has de saber.

La vitrificació d’oòcits permet congelar-los i ajornar el projecte reproductiu d’una dona el temps que ella desitgi, mantenint la qualitat dels òvuls i les mateixes possibilitats d’aconseguir un embaràs que en el moment en què aquests es vitrifiquen.

 

La vitrificació dels oòcits
És una tècnica de congelació ultra ràpida que utilitza substàncies crioprotectores per protegir els oòcits i que no es facin malbé, a causa de l’ús d’elevades velocitats de refredament. Els oòcits passen d’estar a temperatura ambient de 37ºC a -196ºC en menys d’un segon quan s’introdueixen a l’interior del nitrogen líquid.
Els crioprotectors són unes molècules que deshidraten els oòcits i substitueixen el líquid aquós del seu interior per tal de protegir les seves estructures internes de les baixes temperatures, ja que eviten la formació de cristalls de gel.

 

Quan vitrificar oòcits

  • Dones que volen posposar la seva maternitat per elecció pròpia.
  • Dones que han rebut cirurgia repetitiva sobre l’ovari, com l’endometriosi.
  • Pacients oncològiques i no oncològiques que van a rebre tractaments tòxics gonadals.
  • Pacients que, per motius diversos (risc de SHO, aparició de pòlips, hidrosalpinx o hidròmetres, absència d’espermatozoides el dia de la punció fol·licular, etc.), és preferible realitzar la transferència embrionària en un cicle diferent al de l’estimulació fol·licular.
  • Pacients amb baixa resposta al protocol d’estimulació ovàrica, per tal d’acumular oòcits, o per tenir una quantitat suficient d’ells si l’objectiu és realitzar un cicle de PGT.

 

Procediment de la vitrificació
És el mateix que quan una pacient se sotmet a un cicle de FIV. En primer lloc es produeix l’estimulació de l’ovari amb hormones per produir una quantitat raonable d’oòcits, després s’aspiren aquests oòcits i són recuperats al laboratori. En lloc de ser inseminats i fecundats amb la mostra de semen, es realitza la vitrificació i s’emmagatzemen en nitrogen líquid fins que la pacient desitgi usar-los.
Els oòcits es podran mantenir criopreservats durant el període que la pacient desitgi o necessiti, sense límit de temps.

 

Vitrificació per causes oncològiques
Una de les aplicacions més demandades a Conceptum Fertilitat és la vitrificació dels òvuls en pacients diagnosticades de càncer de mama o ovari. Aquesta tècnica permet ajornar l’embaràs i el projecte reproductius fins al moment en què les pacients hagin superat la malaltia, mantenint el pronòstic reproductiu que el mateix moment en què es criopreservaren els oòcits.
Aquest pronòstic reproductiu serà directament proporcional a el nombre d’oòcits que s’aconsegueixin vitrificar. Les pacients que són diagnosticades de càncer han de ser informades de les possibilitats de la preservació de la fertilitat tan aviat com se’ls realitzi el diagnòstic i se’ls plantegi el tractament de quimioteràpia i/o radioteràpia.
Els factors que es tindran en compte a l’hora de vitrificar els oòcits són: l’edat de la pacient, la seva funció ovàrica i la seva reserva fol·licular, el temps que disposem fins a l’inici de la quimioteràpia i que comptem o no amb l’autorització de l’oncòleg. No es pot garantir un embaràs, sinó la possibilitat d’intentar-mitjançant un cicle de FIV.

 

Sigui quin sigui el motiu pel qual decideixes vitrificar els teus oòcits, a Conceptum Fertilitat et donarem suport fins al final. Informa’t dels nostres preus i les nostres tarifes més competitives i garanteix el teu futur reproductiu amb nosaltres. Demana cita!

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita