fbpx

La criança a braços està de moda: descobreix per què

Estem a la Setmana Mundial de la Criança a Braços amb la qual es pretén fomentar una forma de criança que aporta grans beneficis per al nadó. Consisteix bàsicament en un contacte permanent i proper amb el nadó, ja sigui agafant-lo en braços o portant-lo en un portabebès. Coneixes tots els beneficis de la criança als braços? Descobreix-los aquí.

És una experiència meravellosa per als pares i per descomptat, per al nadó, un ésser indefens que necessita sentir-se en tot moment segur i protegit. Però per què fer-ho? T’ho expliquem a continuació:

  • Aporta seguretat al nadó

El motiu més important, i del qual es desprenen la majoria de les conseqüències positives de la criança als braços és la seguretat que aporta al nadó la proximitat al cos de la mare o del pare.

Així com necessita menjar i dormir, el contacte també és una necessitat bàsica del nadó. Si no ets a prop es creu que està en perill. Sentir la proximitat, la calor dels braços, l’olor i els batecs del cor li recorda les sensacions que tenia dins l’úter matern. En néixer i durant almenys els primers nou mesos de vida, necessita seguir sentint aquesta tranquil·litat i seguretat que experimentava durant l’embaràs mentre s’adapta al món.

  • El nadó plora menys

Hi ha investigacions que demostren que els nadons que són criats en braços ploren entre un 40 i 50% menys durant els primers mesos de vida, i que més de la meitat plora menys a les hores finals del dia.

  • Facilita la lactància materna

Les mares que porten i agafen molt els seus nadons tenen més probabilitats de tenir una lactància materna amb èxit. La proximitat al pit de la mare facilita al nadó alimentar-se sempre que ho desitgi, augmentant a més amb la freqüència de les preses la producció de llet materna.

  • Millora el desenvolupament cerebral

El cervell del nadó es modela sobre la base de les experiències viscudes en els primers anys de vida. La criança afectuosa, sentir-se que és atès, que es respon a la seva necessitat de contacte repercuteix positivament en el desenvolupament cerebral.

Tenir el teu nadó a prop dels braços o en un portabebè, parlar-li, interactuar, acariciar-lo, somriure’l és l’aliment que nodreix el cervell immadur del nadó.

  • Afavoreix l’enllaç afectiu

Agafar el nadó als braços no és malcriar-lo, tampoc no cal tenir por que es malacostumi, ni creure que perquè li has agafat molt els primers dies voldrà estar sempre als braços. Aquest vincle afectiu sòlid que heu establert durant els primers mesos de vida serà una base fonamental per al desenvolupament emocional.

  • Disminueix el reflux

Aproximadament la meitat dels nadons tenen reflux durant els primers tres mesos de vida a causa de la immaduresa del seu sistema digestiu. Agafar el nadó als braços o portar-lo en un portabebè durant els 30-40 minuts posteriors a haver-se alimentat, mantenint-lo en posició horitzontal o semi horitzontal, ajuda a disminuir el reflux en els nadons.

  • El nadó dorm millor

Enlloc dorm un nadó més a gust que enganxat al pit de la mare o el pare, i si és pell amb pell molt millor. Aquest contacte, la calor, l’olor i el so dels batecs del cor són el més semblant a estar dins de l’úter matern.

  • El nadó té tot el que necessita

No són indispensables ni un cotxet, ni una gandula, ni un moisès, en canvi els braços són una necessitat bàsica per al nadó, són imprescindibles per ser feliç. No hi ha millor lloc per a un nadó que els braços de la mare i del pare. Allí troba la proximitat i la calor d’uns braços amorosos que el protegeixen i els calmen. No hi ha res comparable!

És per aquests motius que la criança als braços es practica cada cop més i s’estén al llarg de tot el món i totes les cultures. Són molts els beneficis que aporta tant pel pare, la mare i el nadó. Així que ja saps, utilitza aquest mètode per forjar una connexió immillorable amb el nadó. Tens dubtes? Contacta’ns sense compromís.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita