fbpx

Endometriosi: com afecta la fertilitat i com la tecnologia pot ajudar

Cada 14 de març es recorda l’endometriosi amb l’objectiu de donar a conèixer aquest patiment que altera la qualitat de vida de les dones que la pateixen. Descobreix com pot afectar la fertilitat i com la tecnologia pot ajudar a resoldre el problema.

L’endometriosi és una condició en què el teixit que normalment creix dins de l’úter, anomenat endometri, el fa fora d’ell en altres òrgans com els ovaris, les trompes de Fal·lopi o l’intestí. Aquesta condició pot ser molt dolorosa i afectar la qualitat de vida de les dones que la pateixen, però també pot tenir un impacte significatiu en la fertilitat.

Quan el teixit endometrial creix fora de l’úter, pot formar teixit cicatricial o adherències que poden bloquejar o danyar les trompes de Fal·lopi, cosa que pot dificultar l’embaràs. A més, l’endometriosi també pot afectar la qualitat dels òvuls i disminuir les possibilitats d’èxit en un tractament de fertilitat.

Avenços tecnològics per a l’endometriosi

No obstant això, gràcies als avenços en la tecnologia, hi ha diverses opcions de tractament per a l’endometriosi que poden ajudar a millorar la fertilitat de les dones que la pateixen. Algunes d’aquestes opcions són:

  • Cirurgia laparoscòpica: un procediment quirúrgic mínimament invasiu que pot ajudar a eliminar el teixit endometrial fora de l’úter i reparar qualsevol dany causat per la malaltia.
  • Fecundació in vitro (FIV): un tractament de fertilitat que implica l’extracció d’òvuls de la dona i la inseminació amb espermatozoides al laboratori, seguit de la transferència d’embrions a l’úter.
  • Injeccions hormonals: aquestes injeccions poden ajudar a suprimir la producció d’estrogen, la qual cosa pot reduir els símptomes de l’endometriosi i millorar la fertilitat.

És important que les dones que sospiten que poden tenir endometriosi consultin amb un professional de la salut per rebre un diagnòstic precís i considerar les opcions de tractament adequades.

A Conceptum Fertilitat sabem que, amb el tractament adequat i el suport dels nostres especialistes, les dones poden superar els desafiaments de l’endometriosi i aconseguir els seus somnis de tenir un nadó.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita