fbpx

El xip ZyMöT™ ICSI: què és, per a què serveix i quan està recomanat

La tecnologia en el camp de la fertilització assistida continua avançant ràpidament, brindant noves esperances i oportunitats a parelles que busquen concebre un fill. Una de les innovacions més recents i emocionants en aquest camp és el xip ZyMöT™ ICSI, una eina revolucionària que ha revifat les possibilitats d’èxit en tractaments de fertilitat.

En aquest article, explorarem què és el xip ZyMöT™ ICSI, com funciona, per a què serveix i quan està recomanat.

La selecció dels espermatozoides en el camp de la reproducció assistida és un aspecte crucial per obtenir resultats reeixits en els tractaments. Això implica utilitzar una varietat de mètodes i tècniques. Per triar el millor espermatozoide, es consideren diverses variables, com indicadors de maduresa i morfologia dels espermatozoides, presència de marcadors apoptòtics a la membrana, i estat de l’ADN espermàtic, entre d’altres.

Què és el dispositiu ZyMöT™ ICSI?

El dispositiu ZyMöT™ ICSI és una eina utilitzada per seleccionar espermatozoides a través de canals microfluídics, on els espermatozoides han de migrar.

Aquesta tècnica imita les condicions del tracte genital femení, on passa naturalment la selecció dels espermatozoides. S’ elegeix l’ espermatozoide de major qualitat per a la fecundació, considerant la seva mobilitat, morfologia i la menor fragmentació possible de l’ ADN.

Fragmentació de l’ADN dels espermatozoides

La fragmentació de l’ADN es refereix al trencament de les cadenes d’ADN, ja sigui de manera simple o doble. El trencament de cadena simple generalment es produeix a causa de danys oxidatius causats per factors com la dieta, la contaminació ambiental, el consum d’alcohol i tabac, entre d’altres. Aquest tipus de trencament provoca un dany extens i afecta la mobilitat dels espermatozoides, per la qual cosa l’ embriòleg ha de seleccionar l’ espermatozoide de millor qualitat.

D’altra banda, els trencaments de cadena doble són més complexes. Alguns trencaments d’aquest tipus ocorren de forma fisiològica en els òvuls i espermatozoides per permetre la recombinació de l’ADN. No obstant això, el problema sorgeix quan aquests trencaments no es reparen adequadament. Tot i que no causen dany extens i solen tenir un impacte mínim en la motilitat dels espermatozoides, resulten més difícils de reparar en l’embrió.

Aquest tipus de fragmentació s’ associa amb una capacitat de fecundació reduïda, menor qualitat embrionària, taxes més baixes d’ implantació i major risc d’ avortament recurrent.

Quins són els avantatges del dispositiu ZyMöT™ ICSI?

El xip de selecció espermàtica ZyMöT™ ICSI presenta diversos avantatges:

 • S’utilitza semen fresc, cosa que elimina la necessitat de processament i redueix l’estrès oxidatiu.
 • Evita el dany causat per la centrifugació.
 • Requereix menys temps de processament.
 • El dispositiu és únic i no es pot transferir.

Quines són les seves limitacions?

Tot i que ofereix nombrosos avantatges, aquest dispositiu té algunes limitacions:

 • No és adequat quan la mostra de semen és molt escassa. Es requereix una concentració mínima de 5 milions d’ espermatozoides per mil·lilitre, almenys un 20% d’ espermatozoides amb mobilitat progressiva i un mínim del 2% de formes normals.
 • No es recomana el seu ús en mostres de semen congelades. No obstant això, estudis han demostrat que els canals de microfluid del dispositiu ZyMöT™ ICSI poden seleccionar espermatozoides amb menor fragmentació d’ADN i dany oxidatiu. Només els espermatozoides amb morfologia normal i millor mobilitat poden nedar a través del xip i assolir el compartiment de sortida.

Quan es recomana el seu ús?

 • El dispositiu ZyMöT™ ICSI es recomana en els següents casos:
 • Elevada fragmentació de l’ADN espermàtic.
 • Pacients amb cinètica embrionària lenta.
 • Fracàs repetit d’ implantació.
 • Avortament recurrent.

Si desitges obtenir més informació sobre aquesta tècnica o sobre els tractaments de reproducció assistida en general, et recomanem acudir a la nostra consulta especialitzada, on podran resoldre tots els teus dubtes i ajudar-te a assolir el teu somni de tenir un fill.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita