fbpx

Intel·ligència Artificial i Reproducció Assistida: com pot millorar el meu tractament de FIV

La tecnologia avança a passos agegantats, i la medicina no és una excepció. Un dels camps en què s’ha produït una gran revolució és la reproducció assistida, que ha experimentat importants avenços gràcies a la integració de la intel·ligència artificial (IA).

A Conceptum Fertilitat, ens agrada estar a l’avantguarda i col·laborar en projectes per millorar els tractaments de fertilització in vitro (FIV) i oferir majors possibilitats d’èxit als nostres pacients.

Intel·ligència Artificial i FIV:

La intel·ligència artificial s’ha convertit en una eina valuosa en el camp de la reproducció assistida. A través d’algoritmes complexos i aprenentatge automàtic, la IA pot analitzar grans quantitats de dades i oferir informació precisa i personalitzada per millorar els resultats dels tractaments de FIV. Vegem com la intel·ligència artificial pot millorar la teva experiència i possibilitats d’èxit en el procés de FIV:

  1. Selecció d’ embrions: La selecció de l’ embrió amb major potencial d’ implantació és cabdal per augmentar les possibilitats d’ èxit en un cicle de FIV. La IA pot ajudar els especialistes en fertilitat a analitzar i avaluar característiques com la morfologia, la fragmentació cel·lular i la viabilitat genètica dels embrions, la qual cosa els permet seleccionar els millors per a la transferència.
  2. Pronòstic d’ èxit: La IA pot utilitzar dades històriques i factors específics del pacient per predir la probabilitat d’ èxit d’ un cicle de FIV. Aquests models predictius poden proporcionar als metges una idea més precisa de les possibilitats d’ embaràs, la qual cosa els permet ajustar els tractaments i personalitzar l’ atenció d’ acord amb les necessitats individuals de cada pacient.
  3. Optimització de l’ estimulació ovàrica: L’ estimulació ovàrica és un pas important en el procés de FIV. La IA pot ajudar els metges a determinar la dosi adequada de medicaments per estimular els ovaris, reduint el risc d’ hiperestimulació ovàrica i millorant els resultats del tractament.
  4. Millora en la criopreservació d’ òvuls i embrions: La IA pot analitzar dades de qualitat dels òvuls i embrions criopreservats i predir la seva viabilitat i capacitat de supervivència després de descongelar-los. Això permet als especialistes en fertilitat prendre decisions més informades en seleccionar quins òvuls o embrions utilitzar en futurs intents de FIV.
  5. Optimització de l’ experiència del pacient: La IA també pot millorar l’ experiència del pacient en proporcionar informació i respostes a preguntes freqüents en temps real, la qual cosa redueix l’ ansietat i augmenta la confiança en el procés de FIV.

Conceptum Fertilitat i Intel·ligència Artificial:

En el Conceptum Fertilitat, s’han dut a terme diversos projectes basats en IA que utilitzen algoritmes desenvolupats a partir de la informació generada per milers de pacients i embrions. Aquests projectes tenen com a objectiu principal garantir que els pacients aconsegueixin el naixement d’un nadó sa en el menor temps possible. Pots consultar-los a continuació:

  1. Güell, E., Koleva, M. M., Esquerrà, M., & Vives, A. (2022a). Morphodynamic alterations during the cleavage stage and their impact on embryo viability. Social Science Research Network. https://doi.org/10.2139/ssrn.4215670
  2. Güell, E., Vives, A., & Esquerrà, M. (2022). Time of ICSI (T0) and its implication on machine learning morphokinetic algorithm’s accuracy. Social Science Research Network. https://doi.org/10.2139/ssrn.4188710
  3. Güell, E., Vives, A., Esquerrà, M., & Koleva, M. M. (2022). Aneuploid embryos as a proposal for improving Artificial Intelligence performanceAneuploid embryos as a proposal for improving Artificial Intelligence performance. E-Poster en ESHRE 38th Annual Meeting.
  4. Güell, E., Vives, A., Koleva, M. M., Ibarz, R. M., López, M., Ibarz, J. M. (2021). Machine Learning Morfocinètic: model multialgorítmic per a la predicció de ‘Nascuts Vius Sans’ vs ‘Aneuploides’. E-Poster en XI Congrés ASEBIR.

Conclusió:

La integració de la intel·ligència artificial en els tractaments de FIV ha obert noves portes i ha millorat significativament les possibilitats d’èxit en la reproducció assistida. A Conceptum Fertilitat, ens agrada participar en projectes d’avantguarda per brindar als nostres pacients els millors resultats possibles en els seus tractaments de FIV. La intel·ligència artificial ens permet personalitzar els tractaments, predir l’èxit i optimitzar cada etapa del procés. Si estàs considerant sotmetre’t a un tractament de fertilització in vitro, no dubtis a consultar amb els nostres especialistes a Conceptum Fertilitat.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita