fbpx

El ni-PGT o PGT no invasiu: com seleccionar embrions sans sense biòpsies

En els últims anys, els avenços en tecnologia han revolucionat el camp de la fertilitat, brindant noves oportunitats i opcions a les parelles que volen concebre. Un d’aquests avenços prometedors és el PGT no invasiu, també conegut com a ni-PGT (Non-Invasive Preimplantation Genetic Testing). Aquesta innovadora tècnica permet seleccionar embrions sans sense la necessitat de realitzar biòpsies, la qual cosa representa un gran avenç en el camp de la medicina reproductiva.

En aquest article, explorarem en què consisteix el ni-PGT i com s’està utilitzant aquesta tecnologia per ajudar les parelles a assolir el seu somni de tenir un fill sa.

Què és el ni-PGT?

El ni-PGT és una tècnica de selecció embrionària que utilitza tecnologia de seqüenciació de pròxima generació (NGS) per analitzar la informació genètica dels embrions. A diferència del PGT convencional, que requereix l’extracció de cèl·lules de l’embrió (biòpsia) per a la seva anàlisi genètica, el ni-PGT es basa en la detecció i anàlisi de fragments d’ADN alliberats pels propis embrions en el medi de cultiu en el qual es troben.

Com funciona el ni-PGT?

El ni-PGT es basa en la capacitat dels embrions d’alliberar petites quantitats d’ADN al medi de cultiu en el qual es desenvolupen. Aquest ADN alliberat, conegut com a ADN lliure de cèl·lules (cfDNA), conté informació genètica que pot ser analitzada per identificar anomalies cromosòmiques o genètiques. Mitjançant l’ ús de la tecnologia de seqüenciació de propera generació, es pot realitzar una anàlisi detallada del cfDNA i obtenir informació valuosa sobre la salut genètica de l’ embrió.

Avantatges del ni-PGT:

  • No invasiu: Un dels principals avantatges del ni-PGT és que no requereix l’extracció de cèl·lules de l’embrió, cosa que el converteix en un procediment no invasiu. Això significa que els embrions no pateixen cap dany durant el procés de selecció genètica, cosa que augmenta les possibilitats d’ implantació exitosa.
  • Més precisió: En analitzar el cfDNA alliberat pels embrions, el ni-PGT proporciona una visió més completa del perfil genètic de cada embrió. Això permet una avaluació més precisa de les anomalies cromosòmiques i genètiques, la qual cosa al seu torn augmenta la probabilitat de seleccionar embrions sans per a transferència.
  • Major taxa d’èxit: La selecció d’embrions sans mitjançant el ni-PGT ha demostrat millorar les taxes d’èxit en els tractaments de fertilitat. En transferir embrions cromosòmicament normals, es redueix la probabilitat d’avortaments espontanis i s’augmenta la possibilitat d’aconseguir un embaràs exitós.

Conceptum Fertilitat i el ni-PGT:

A Conceptum Fertilitat, estem compromesos amb la investigació i la formació contínua del nostre equip mèdic i científic per assegurar-nos de brindar als nostres pacients les opcions més actualitzades i efectives en el camp de la medicina reproductiva. Estem atents als avenços en el ni-PGT i avaluarem acuradament la seva implementació en el futur quan es demostri la seva seguretat i eficàcia de manera concloent.

La nostra clínica compta amb un equip de professionals altament qualificats i experimentats que brinden un enfocament integral i personalitzat a cada pacient. Ens esforcem per oferir les millors opcions de tractament i tècniques avançades que puguin ajudar els nostres pacients a aconseguir el seu somni de tenir un fill sa.

Conclusió:

El ni-PGT, o PGT no invasiu, és una tècnica revolucionària en el camp de la medicina reproductiva que permet seleccionar embrions sans sense la necessitat de realitzar biòpsies. Si bé encara no és una tècnica de rutina als laboratoris, aquesta tecnologia no invasiva és molt prometedora i pot oferir nombrosos avantatges, com una major precisió en la selecció d’embrions i una major taxa d’èxit en els tractaments de fertilitat. Conceptum Fertilitat és aquí per brindar-te el suport i l’experiència necessaris en aquest viatge cap a la maternitat.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita