fbpx

Com reduir el risc d’avortament espontani en el primer trimestre

En l’emocionant viatge cap a la maternitat, cada pas és fonamental. Avui, ens enfocarem en un tema delicat però essencial: com reduir el risc d’avortament espontani durant el primer trimestre.

Sabem que aquest tema pot generar preocupació, però volem brindar-te informació valuosa i suport perquè puguis prendre decisions informades i cuidar del teu benestar i el del teu futur nadó.

L’avortament espontani i les seves causes

L ‘avortament espontani és la pèrdua de l’embaràs abans de les 20 setmanes de gestació. És una de les complicacions més freqüents de l’embaràs, i s’estima que afecta una de cada quatre dones.

En la majoria dels casos, els avortaments espontanis són causats per anomalies cromosòmiques en el fetus. Aquestes anomalies poden produir-se de forma aleatòria, o bé poden ser el resultat de factors genètics o ambientals.

Tot i que la majoria dels avortaments espontanis no es poden prevenir, hi ha algunes mesures que les dones poden prendre per reduir el risc.

Controlar els factors de risc

Alguns factors poden augmentar el risc d’ avortament espontani, com ara:

  • Edat avançada. El risc d’avortament espontani augmenta amb l’edat de la dona. Les dones majors de 35 anys tenen un risc d’avortament espontani d’aproximadament el 25%.
  • Antecedents d’ avortaments espontanis. Les dones que han tingut un avortament espontani tenen un major risc de tenir-ne un altre.
  • Malalties cròniques. Algunes malalties cròniques, com la diabetis, la hipertensió arterial i la malaltia celíaca, poden augmentar el risc d’avortament espontani.
  • Factors ambientals. Alguns factors ambientals, com el tabaquisme, el consum d’alcohol i l’exposició a toxines, poden augmentar el risc d’avortament espontani.

Si la dona té algun d’aquests factors de risc, és important que parli amb el seu metge sobre com reduir el risc d’avortament espontani.

Prendre suplements d’ àcid fòlic

L’ àcid fòlic és una vitamina B que és important per al desenvolupament fetal. Prendre suplements d’ àcid fòlic abans de la concepció i durant les primeres setmanes d’ embaràs pot ajudar a reduir el risc d’ avortament espontani.

Seguir una dieta sana

Una dieta sana és important per a la salut general de la dona, i també pot ajudar a reduir el risc d’avortament espontani. La dieta ha d’ incloure una varietat de fruites, verdures, cereals integrals i proteïnes magres.

Evitar el consum de substàncies tòxiques

El tabaquisme, el consum d’alcohol i l’exposició a toxines poden augmentar el risc d’avortament espontani. És important que la dona eviti aquestes substàncies durant l’embaràs.

Mantenir un pes saludable

El sobrepès o obesitat poden augmentar el risc d’avortament espontani. És important que la dona mantingui un pes saludable abans i durant l’embaràs.

Realitzar exercici físic moderat

L’ exercici físic moderat pot ajudar a millorar la salut general de la dona i reduir el risc d’ avortament espontani. És important que la dona parli amb el seu metge abans de començar a realitzar exercici físic durant l’embaràs.

Revisar els antecedents mèdics

És important que la dona revisi els seus antecedents mèdics amb el seu metge abans de quedar embarassada. El metge pot identificar qualsevol factor de risc d’avortament espontani que la dona pugui tenir i recomanar mesures per reduir el risc.

Si la dona té un avortament espontani, és important que parli amb el seu metge sobre les causes possibles i les mesures que pot prendre per augmentar les probabilitats de tenir un embaràs exitós en el futur.

A Conceptum Fertilitat, comptem amb un equip d’especialistes en fertilitat que poden ajudar les dones a reduir el risc d’avortament espontani. Si estàs pensant a quedar embarassada, et convidem que et posis en contacte amb nosaltres perquè puguem assessorar-te sobre com preparar-te per a un embaràs saludable.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita