fbpx

Menjar xocolata durant l’embaràs afecta el desenvolupament del nadó? El que ningú t’ha explicat

Estàs embarassada i et ve de gust menjar xocolata? És normal! I la veritat és que no hi ha problema a menjar xocolata durant l’embaràs, sempre que es faci amb moderació i es tingui en compte el següent. Continua llegint.

Què conté la xocolata?

La xocolata és un aliment compost principalment per cacau i sucre, combinats amb altres substàncies presents en menor quantitat, com olis, llet i aromes. En general, un major contingut de cacau s’associa amb més calories, però també amb un percentatge més alt de substàncies beneficioses, com polifenols (potents antioxidants) i minerals.

Es pot menjar xocolata durant l’embaràs?

En absència de contraindicacions del ginecòleg, la xocolata no és perjudicial per a la salut de la mare i el nen. De fet, si es consumeix amb moderació, fins i tot pot tenir efectes positius.

És important tenir en compte que quan parlem de xocolata sempre ens referim a la xocolata «de veritat», amb almenys un 70% de contingut de cacau. Aquest és, de fet, un aliment que sol associar-se a una sensació de benestar i plenitud, a causa en gran part de la presència de magnesi i triptòfan.

Aquest darrer aminoàcid, en particular, és utilitzat per l’organisme per fabricar serotonina i, per tant, és un veritable antidepressiu natural.

A més, la presència de flavonoides, coure i zinc ajuda a millorar la memòria i la concentració, el ferro contraresta l’anèmia i els polifenols tenen un efecte protector del sistema cardiovascular:

  • regular la pressió arterial (reduint el risc de preeclàmpsia);
  • reduir el colesterol «dolent»;
  • millorar la circulació capil·lar.

Tot i això, és menys positiu el contingut d’estimulants (com les metil xantines, la teobromina i la cafeïna). Tot i que aquestes substàncies aporten energia i ajuden a combatre la fatiga, són capaços de travessar la placenta i arribar al futur nadó, que encara no té la capacitat de metabolitzar-les.

És dolenta la xocolata a l’embaràs per al nadó?

La xocolata durant l’embaràs no té efectes negatius per al nen, sempre que es consumeixi en quantitats limitades.

En particular, no cal superar els 30 grams al dia, reduint la dosi si cal en funció d’altres fonts de cafeïna que es prenguin durant el dia.

En aquest sentit, cal recordar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha establert un límit màxim de 200 mil·ligrams de cafeïna al dia per a les futures mares.

Quina xocolata s’ha de preferir durant l’embaràs?

La xocolata negra és sens dubte més adequada durant l’embaràs que la xocolata amb llet. En concret, ha de contenir almenys un 70% de cacau, ja que aquest tipus de producte conté menys sucre i greixos saturats.

Per contra, és millor evitar els dolços industrials com ara les barretes, els snacks, les xocolates i les cremes d’untar.

Aquesta pot ser l’excusa perfecta perquè totes les futures mares mengin xocolata sense por ni mala consciència.

El consum de xocolata a l’embaràs dóna lloc a nadons més feliços

La notícia va ser publicada a la revista britànica New Scientist després de fer un estudi estadístic que relaciona els nivells d’estrès i el consum de xocolata entre 300 embarassades de la capital finesa.

Els nadons d’aquestes dones es van estudiar sis mesos després del naixement per valorar-ne el comportament. Van demostrar ser més actius i estar més temps somrient si les mares havien consumit abundant xocolata durant l’embaràs. Aquests nens també es van mostrar més valents davant de certs estímuls nous que aquells les mares dels quals no havien provat la xocolata.

Curiós, oi? No oblidis que sempre ha de ser un metge especialista qui, en funció de la teva salut física i condicions de l’embaràs, et recomani què no és el millor per a la teva dieta i per a la del teu nadó. Si tens alguna pregunta, pots posar-te en contacte amb els nostres especialistes.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita