fbpx

Cinc senyals que indiquen que tens una bona salut sexual

Estic a la norma, sexualment parlant? Aquesta pregunta sorgeix sovint quan parlem amb familiars i/o amics. La resposta depèn duna gran quantitat de criteris, perquè la salut sexual és un concepte molt complex. Descobreix si tens una bona salut sexual en aquest article.

Per començar, què és la salut sexual? La salut sexual no només es defineix des d’un punt de vista mèdic, sinó també físic, emocional i social. La connexió entre el nostre cos i la nostra ment, així com el coneixement de la nostra privadesa són la base. I tenir relacions sexuals regulars o no realment influeix en aquesta part de nosaltres.

Per això, és important afavorir aquests moments, a més de potenciar uns hàbits saludables, com ara deixar el tabac, portar una dieta adequada, vida activa, espai per a l’oci, etc.

Per aconseguir-ho, calen algunes claus que hem recopilat en cinc. Si les compleixes, és un senyal inequívoc que disposes d’una bona salut sexual i són els següents:

  1. Practiques sexe segur

Tant per evitar un embaràs no desitjat o contraure una MTS o ITS, si practiques sexe segur tens una bona salut sexual. Actualment hi ha molts mètodes. Hi ha el preservatiu, la píndola anticonceptiva, el DIU, les bandes de làtex, els preservatius femenins, el pegat, l’anell… Protegeix-te per evitar ensurts.

L’OMS afirma que “cada dia més d’un milió de persones contrauen una infecció de transmissió sexual (ITS)”. Aquesta és una xifra molt elevada que, a més, “en alguns casos, les ITS tenen conseqüències greus per a la salut reproductiva”. Per això, no t’oblidis de protegir-te sempre.

  1. Et comuniques amb la teva parella

Tant si teniu una parella sexual com diverses és important que us comuniqueu per gaudir d’una bona salut sexual. Amb la comunicació s’eviten malentesos, retrets i gaudis de millors relacions sexuals. Així que comunica’t amb la persona amb qui ets al llit. Així us podreu conèixer millor. Això sí, la comunicació no verbal també importa.

  1. Et vols a tu mateix

Vergonya, baixa autoestima, preocupacions… Que t’estimis a tu mateix és fonamental perquè puguis gaudir d’una excel·lent salut sexual. Si durant les teves relacions estàs preocupat per parts del teu físic que no t’agraden i tems que la teva parella s’hi fixi, no gaudiràs de la teva sexualitat.

Sabem que, de vegades, és complicat estimar-se un mateix. Per als qui ho han aconseguit és fàcil, però passar de no estimar-se res a alguna cosa sembla un món. Què fer en aquests casos? Acudir a un psicòleg, igual que si et fa mal la panxa vas al metge. Estima’t per tenir una sexualitat més sana i sentir-te millor amb tu.

  1. Exercites els teus músculs pèlvics

Per tenir una bona salut sexual, una part important és que exercitis els teus músculs pèlvics. Quan ho fas és com l’exercici físic. Gaudiràs més de les trobades sexuals, sentiràs més plaer, tindràs el control dels teus músculs pèlvics i evitaràs que amb l’edat estiguin més febles. Això serveix tant si ets home com a dona. Uns exercicis molt coneguts pels seus beneficis en la tonificació i la millora dels músculs pèlvics són els exercicis Kegel.

  1. Et masturbes

Una bona salut sexual comença perquè t’estimes a tu mateix i coneguis el teu cos. És per això que la masturbació és tan important. Tant se val que tinguis parella. Masturbar-te t’ajudarà a explorar-te ia donar-te plaer per després saber millor què t’agrada quan estàs amb una altra persona.

Ara ja pots respondre la pregunta: tens una bona salut sexual o has de millorar-la?

Gràcies a aquests consells ara podràs saber en quins aspectes t’hauries de centrar i treballar més. La salut sexual és important pel teu benestar i felicitat. Tingues en compte aquestes claus i posa-les en pràctica. I si tens algun dubte ens pots escriure a través de les nostres xarxes socials. Estarem encantats d’ajudar-te.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita