Inseminació artificial amb semen de donant (IAD)

La inseminació artificial consisteix en la introducció instrumental a l’úter d’una dona d’un concentrat d’espermatozoides provinent d’un banc de semen prèviament selecctionat i capacitat.

La inseminació artificial amb semen de donant és una tècnica que respecta l’entorn natural dels gàmetes.

Ofereix una probabilitat d’embaràs major a la de les relacions de parella però inferior a la d’altres tècniques més avançades com ara la fecundació in vitro.

És indicada en casos d’oligosastenospermia, sensibilització greu de la dona davant el factor Rh, casos en què la dona té alguna alteració a l’entrada de l’úter, dones amb alteracions d’ovulació o casos de dones sense parella masculina amb desig gestacional.

Procediment d'inseminació artificial

Després d’una primera visita a Conceptum, els nostres especialistes en fertilitat t’indicaran les proves diagnòstiques i finalment el tractament de reproducció assistida adequat.

Durant uns 10-12 dies procedirem amb una estimulació ovàrica per assegurar la producció d’1 o 2 òvuls. Període durant el qual realitzarem les ecografies i anàlisis de sang necessaris per controlar una ovulació el més natural possible.

En el moment precís, quan els fol·licles tinguin la mida adequada, induirem l’ovulació i programarem la inseminació.

El dia de la inseminació prepararem adequadament la mostra de semen a fi de seleccionar els millors espermatozoides i la introduirem mitjançant una cànula a l’interior de l’úter. La inseminació artificial és un procediment ambulatori que es realitzarà a la nostra consulta.

Després de dues setmanes de l’procediment es realitza una prova de l’embaràs. I uns dies més tard una ecografia de control.

Per què la probabilitat d'èxit és millor a el d'una relació sexual?

La inseminació artificial ofereix una probabilitat d’embaràs superior a la d’una relació sexual. Entre els motius:

  • El creixement i període de maduració dels òvuls és controlat en tot moment per programar la inseminació artificial en el moment de més fertilitat.
  • Els espermatozoides han de recórrer una distància menor fins a l’òvul.
  • La mostra de semen és prèviament tractada en el laboratori per seleccionar els millors gàmetes masculins.

En qualsevol cas has de tenir en compte que abans de procedir amb el tractament, el nostre equip d’especialistes en fertilitat avaluarà si en el seu defecte, es requereixen altres tractaments més efectius per a tu.

Complicacions

Els tractaments de reproducció assistida són en general procediments de baix risc. Si bé aquest sempre existeix.

Un cop aconseguit l’embaràs, els possibles riscos per a la mare o per al fetus són els mateixos que esdevenen en un embaràs ocorregut de forma espontània, a excepció de les complicacions derivades d’un eventual embaràs múltiple, com són la prematuritat o el baix pes a l’ néixer.

El nostre equip d’especialistes en reproducció assistida respondrà a tots els teus dubtes.

Contacte

Benvolguts pacients,

Si esteu pensant en formar una família en Conceptum us ajudem a fer-ho posible.

Estem a la vostra disposició per les vies habituals de contacte.