fbpx

Obesitat i Reproducció Assistida: què has de saber?

A Conceptum Fertilitat, ens apassiona ajudar les persones a complir el seu somni de formar una família. Som conscients que l’obesitat és un problema de salut pública que afecta milions de persones a tot el món, i que també pot tenir un impacte significatiu en la fertilitat.

 En aquest bloc, abordarem la relació entre l’obesitat i la reproducció assistida, brindant-te informació útil i consells per augmentar les teves possibilitats d’èxit.

 Com afecta l’obesitat a la fertilitat?

 L’obesitat pot afectar tant la fertilitat masculina com femenina de diverses maneres:

En les dones:

  • Alteracions hormonals: El greix corporal pot afectar l’equilibri hormonal normal, la qual cosa pot dificultar l’ovulació i la menstruació regular.
  • Problemes d’ovulació: L’obesitat pot augmentar el risc de síndrome d’ovari poliquístic (SOP), una condició que causa infertilitat.
  • Disminució de la qualitat dels òvuls: Els òvuls de dones amb obesitat poden tenir menor qualitat, la qual cosa redueix les possibilitats d’aconseguir un embaràs viable.
  • Més risc de complicacions durant l’embaràs: Les dones amb obesitat tenen un major risc de patir complicacions durant l’embaràs, com diabetis gestacional, hipertensió arterial i part prematur.

En els homes:

  • Disminució de la qualitat de l’esperma: L’obesitat pot afectar la qualitat de l’esperma, reduint la quantitat d’espermatozoides sans i la seva capacitat per fecundar un òvul.
  • Disfunció erèctil: L’obesitat pot augmentar el risc de disfunció erèctil, la qual cosa dificulta tenir relacions sexuals amb finalitats reproductives.

 Què pots fer per millorar les teves possibilitats d’èxit en la reproducció assistida si tens obesitat?

  • Perdre pes: Fins i tot una petita reducció de pes pot millorar significativament les teves possibilitats d’aconseguir un embaràs.
  • Adoptar un estil de vida saludable: Portar una dieta equilibrada, realitzar exercici físic regular i dormir prou són essencials per millorar la teva salut general i la teva fertilitat.
  • Consulta amb un especialista en fertilitat: Un especialista en fertilitat pot ajudar-te a desenvolupar un pla personalitzat per augmentar les teves possibilitats d’èxit en la reproducció assistida.

A Conceptum Fertilitat, estem compromesos a ajudar-te a superar els desafiaments que l’obesitat pot presentar en el teu camí cap a la maternitat o la paternitat. Comptem amb un equip de professionals altament qualificats i experimentats que et brindaran l’atenció i el suport que necessites durant tot el procés.

No dubtis a contactar-nos per obtenir més informació o programar una consulta.

Recorda: L’obesitat no té per què ser un obstacle per al teu somni de formar una família. Amb el suport adequat, pots augmentar les teves possibilitats d’èxit en la reproducció assistida i aconseguir el somni de tenir un fill.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita