fbpx

Així afecten els microplàstics a la teva fertilitat

En els últims anys, els microplàstics s’han convertit en un tema de preocupació creixent a causa de la seva ubiqüitat en el nostre medi ambient i el seu potencial impacte en la salut humana. Entre les moltes àrees de preocupació, la fertilitat s’ha destacat com una de les àrees potencialment afectades per l’exposició als microplàstics.

En aquest bloc, t’explicarem què són els microplàstics, com afecten la teva fertilitat i què pots fer per reduir la teva exposició a ells.

Què són els microplàstics?

Els microplàstics són petites partícules de plàstic, de menys de 5 mil·límetres de mida, que es troben en el medi ambient. Provenen de diverses fonts, com la fragmentació d’envasos de plàstic, el desgast de tèxtils sintètics i els microplàstics afegits a productes cosmètics i d’higiene personal.

Com afecten els microplàstics a la fertilitat?

Els microplàstics poden afectar la fertilitat tant en homes com en dones:

En les dones:

  • Alteracions hormonals: Els microplàstics poden actuar com a disruptors endocrins, interferint amb les hormones que regulen l’ovulació i la menstruació.
  • Dany a les trompes de Fal·lopi: Els microplàstics poden causar inflamació i dany a les trompes de Fal·lopi, dificultant el pas de l’òvul i l’espermatozoide.
  • Disminució de la qualitat dels òvuls: Els microplàstics poden afectar la qualitat dels òvuls, reduint les possibilitats d’assolir un embaràs viable.

En els homes:

  • Disminució de la qualitat de l’esperma: Els microplàstics poden afectar la qualitat de l’esperma, reduint la quantitat d’espermatozoides sans i la seva capacitat per fecundar un òvul.
  • Dany a l’ADN espermàtic: Els microplàstics poden danyar l’ADN de l’esperma, augmentant el risc d’avortaments espontanis i defectes congènits.

Què pots fer per reduir la teva exposició als microplàstics?

  • Evita l’ús de productes amb microplàstics: Revisa les etiquetes dels productes cosmètics i d’higiene personal per assegurar-te que no contenen microplàstics.
  • Redueix el teu consum de plàstic: Utilitza ampolles d’aigua reutilitzables, bosses de tela per a la compra i evita l’ús de palletes i coberts de plàstic.
  • Renta la roba sintètica amb aigua freda: Això ajudarà a reduir la quantitat de microplàstics que s’alliberen al medi ambient.
  • Consumeix aliments frescos i evita els aliments processats: Els aliments processats poden contenir microplàstics que s’han introduït durant el procés de fabricació.

A Conceptum Fertilitat, estem compromesos a ajudar-te a superar els desafiaments que els microplàstics poden presentar en el teu camí cap a la maternitat o la paternitat. Comptem amb un equip de professionals altament qualificats i experimentats que et brindaran l’atenció i el suport que necessites durant tot el procés.

No dubtis a contactar-nos per obtenir més informació o programar una consulta.

Recorda: Reduir la teva exposició als microplàstics és una mesura important per protegir la teva salut i la teva fertilitat.

Aquest bloc és només informatiu i no substitueix la consulta amb un professional de la salut.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita