fbpx

Els 5 mites i realitats sobre la infertilitat masculina

La infertilitat és un tema que pot generar preocupació i ansietat en aquelles parelles que volen concebre un fill. Si bé s’ha parlat molt sobre la infertilitat femenina, avui volem enfocar-nos en els mites i realitats que envolten la infertilitat masculina.

En aquest article, desemmascararem les idees errònies més comunes i brindarem informació precisa i actualitzada sobre aquest important tema.

  • Mite 1: La infertilitat és un problema exclusivament femení.

Realitat: És un error comú pensar que la infertilitat és responsabilitat única de la dona. En realitat, aproximadament el 40% dels casos d’infertilitat tenen un factor masculí associat. Els problemes de fertilitat poden afectar tant homes com dones per igual, per la qual cosa és fonamental realitzar proves i avaluacions tant en homes com en dones en buscar respostes sobre la infertilitat.

  • Mite 2: La infertilitat masculina sempre es deu a problemes de quantitat d’esperma.

Realitat: Tot i que la baixa quantitat d’espermatozoides pot ser un factor en alguns casos, hi ha moltes altres causes d’infertilitat masculina. Entre elles es troben problemes de mobilitat, forma i funció dels espermatozoides, així com obstruccions en els conductes que impedeixen l’ alliberament normal dels espermatozoides. A més, factors hormonals, malalties, lesions i estil de vida també poden influir en la fertilitat masculina.

  • Mite 3: Un home sempre pot concebre un fill, sense importar la seva edat.

Realitat: A diferència de les dones, els homes no experimenten un “rellotge biològic” tan definit. No obstant això, l’edat sí que pot afectar la fertilitat masculina. A mesura que els homes envelleixen, la quantitat i qualitat dels espermatozoides tendeix a disminuir, cosa que pot dificultar la concepció. És important recordar que l’edat avançada del pare també s’ha relacionat amb un major risc de certs trastorns genètics en els fills.

  • Mite 4: Si un home ha concebut en el passat, no pot ser infèrtil.

Realitat: No poder concebre en un moment donat no significa necessàriament que un home sigui infèrtil. Diversos factors, com canvis en la salut, estil de vida i altres problemes subjacents, poden afectar la fertilitat en diferents moments de la vida. Fins i tot si s’ha concebut anteriorment, és possible que hagi sorgit un problema des d’aleshores. Per tant, és fonamental buscar avaluacions mèdiques si s’ experimenten dificultats per concebre, sense importar l’ historial reproductiu previ.

  • Mite 5: La infertilitat masculina no té solució.

Realitat: La infertilitat masculina es pot abordar en molts casos amb èxit. Depenent de la causa subjacent, es poden aplicar diversos tractaments, com canvis en l’ estil de vida, medicaments, cirurgia o tècniques de reproducció assistida. Un diagnòstic precís i un enfocament integral poden ajudar a superar molts desafiaments relacionats amb la fertilitat masculina i aconseguir el somni de tenir un fill.

En conclusió, és crucial separar els mites de les realitats quan es tracta de la infertilitat masculina. En entendre la veritat darrere d’aquests mites, les parelles poden prendre decisions més informades i buscar el suport adequat de professionals mèdics especialitzats en fertilitat. La infertilitat masculina no és un tema tabú i, amb els avenços mèdics actuals, hi ha moltes opcions disponibles per a aquells que volen convertir-se en pares. Recorda, la recerca d’ajuda i el coneixement són les millors eines per enfrontar la infertilitat i assolir l’anhelat somni de tenir un fill.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita