fbpx

La veritat sobre l’edat i la fertilitat femenina: Per què hauries de preocupar-te ara?

La fertilitat és un tema important per a moltes dones, i una part fonamental de la fertilitat femenina és la qualitat dels òvuls. L’edat és un factor clau que pot afectar la qualitat dels òvuls, cosa que pot fer que sigui més difícil concebre per a algunes dones.

En aquest bloc, explorarem la relació entre l’edat i la qualitat dels òvuls, així com les solucions que Conceptum Fertilitat pot oferir als pacients que enfronten aquest desafiament.

La qualitat dels òvuls i l’ edat

La qualitat dels òvuls és un factor clau en la fertilitat femenina. A mesura que una dona envelleix, la qualitat dels seus òvuls pot disminuir. Això es deu en part al fet que els òvuls són presents al cos d’una dona des del naixement i, a mesura que envellim, s’acumulen danys en el material genètic dels òvuls. La qualitat dels òvuls també es pot veure afectada per altres factors, com l’ estil de vida, l’ exposició a substàncies tòxiques i la presència de certes afeccions mèdiques.

La relació entre l’ edat i la qualitat dels òvuls és especialment important per a les dones que busquen concebre. A mesura que una dona envelleix, la seva capacitat per concebre es pot veure afectada, i la probabilitat de tenir un embaràs exitós disminueix. Això es deu en part a la qualitat dels òvuls, que poden fer que sigui més difícil per als espermatozoides fertilitzar-los i que, si es fertilitzen, poden augmentar el risc d’avortament espontani o de problemes cromosòmics en el fetus.

Com podem evitar que la qualitat dels òvuls ens impedeixin ser mares?

Afortunadament, hi ha solucions per a les dones que enfronten desafiaments en la fertilitat a causa de l’edat i la qualitat dels òvuls. A Conceptum Fertilitat, oferim una varietat d’opcions per ajudar les dones a concebre, incloent:

  • Fertilització in vitro (FIV): la FIV és una tècnica de reproducció assistida en la qual es recol·lecten òvuls de la pacient i es fertilitzen en un laboratori amb l’esperma de la seva parella o donant. Els embrions resultants es cultiven durant diversos dies i després es transfereixen a l’úter de la pacient. Aquesta tècnica pot ser una bona opció per a les dones que tenen una baixa qualitat d’ òvuls.
  • Donació d’ òvuls: en la donació d’ òvuls, s’ utilitza un òvul d’ una donant per fertilitzar amb l’ esperma del cònjuge o d’ un donant, i es transfereix l’ embrió resultant a l’ úter de la pacient. Aquesta tècnica pot ser una bona opció per a les dones que tenen una baixa qualitat d’òvuls o que han passat per la menopausa.
  • Congelació d’ òvuls: la congelació d’ òvuls permet a les dones preservar la qualitat dels seus òvuls per al seu ús futur. Aquesta tècnica pot ser una bona opció per a les dones que volen retardar la maternitat i protegir la seva fertilitat abans que la seva qualitat d’ òvuls disminueixi a causa de l’ edat.

A Conceptum Fertilitat, treballem amb cada pacient per desenvolupar un pla de tractament personalitzat que s’adapti a les seves necessitats úniques.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita