fbpx

Higiene menstrual i salut íntima: els 6 consells per prevenir infeccions i molèsties

La higiene menstrual és un aspecte molt important de la salut íntima de les dones. Durant el cicle menstrual, el cos passa per molts canvis hormonals i físics que poden fer que la zona vaginal sigui més vulnerable a les infeccions. Per això, és fonamental que les dones adoptin pràctiques d’ higiene adequades per prevenir infeccions i molèsties.

En aquest article, vam parlar d’alguns consells que poden ajudar les dones a mantenir una bona higiene menstrual i tenir cura de la seva salut íntima.

  1. Usa productes d’ higiene menstrual adequats

És essencial que triïs productes d’higiene menstrual adequats per a tu. Pots triar entre tampons, compreses i copes menstruals. L’important és que canviïs aquests productes amb la freqüència adequada, el que sol ser cada quatre hores. A més, has d’assegurar-te que el producte que triïs estigui fet de materials d’alta qualitat que no irritin la pell.

  1. Llava’t les mans abans de canviar els productes d’higiene menstrual

Abans de canviar els productes d’higiene menstrual, assegura’t de rentar-te les mans amb aigua i sabó. Això és important per evitar la transferència de bacteris a la zona vaginal i reduir el risc d’infeccions.

  1. Neteja adequadament la zona vaginal

Durant el cicle menstrual, és important que mantinguis la zona vaginal neta. Per fer-ho, llava’t diàriament amb aigua tèbia i sabó suau. Evita l’ús de productes de neteja agressius, ja que poden eliminar la flora bacteriana natural de la vagina i fer que sigui més vulnerable a les infeccions.

  1. Usa roba interior de cotó i evita les peces ajustades

El tipus de roba interior que fas servir també pot tenir un impacte en la teva salut íntima. Les peces de cotó són transpirables i permeten que l’ aire circuli, la qual cosa ajuda a mantenir la zona vaginal seca i lliure d’ humitat. D’ altra banda, les peces ajustades poden atrapar la humitat i la sudoració, la qual cosa pot afavorir la proliferació de bacteris.

  1. Evita els banys públics

Els banys públics poden ser un caldo de cultiu per als bacteris. Per això, és important evitar-los durant el cicle menstrual, si és possible. Si has de fer servir un bany públic, assegura’t de netejar la zona amb paper higiènic i aigua abans d’usar-la.

  1. Canvia els protectors diaris amb freqüència

Els protectors diaris poden ser útils per mantenir la zona vaginal seca i lliure d’ olors durant el dia, però és important canviar-los amb freqüència. En cas contrari, poden acumular-se bacteris i causar infeccions.

En resum, la higiene menstrual és fonamental per a la salut íntima de les dones. En seguir aquests consells, podràs prevenir infeccions i molèsties i mantenir una bona salut íntima durant tot el cicle menstrual. Si tens algun dubte o preocupació sobre la higiene menstrual, no dubtis a consultar amb els nostres especialistes.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita