fbpx

El dilema de l’alopècia i la fertilitat: suspendre o no el tractament?

L’alopècia pot afectar l’autoestima i qualitat de vida de moltes persones, i els tractaments disponibles, com Avidart o dutasterida, poden generar dubtes i inquietuds en relació amb la fertilitat masculina.

En aquest bloc parlarem sobre aquest dilema i proporcionarem informació útil per ajudar els homes a prendre decisions informades sobre el seu tractament i la seva salut reproductiva.

L’alopècia, comunament coneguda com a calvície, és una condició que afecta homes i dones per igual. La pèrdua de cabells pot tenir un gran impacte en l’autoestima i la confiança d’una persona. Afortunadament, hi ha opcions de tractament disponibles, com Avidart o dutasterida, que poden ajudar a prevenir la pèrdua de cabells i estimular el creixement dels cabells.

No obstant això, moltes persones es pregunten si prendre aquests medicaments pot afectar la seva fertilitat o si haurien de suspendre el tractament quan busquen un embaràs. En aquest article, explicarem com Avidart i dutasterida poden afectar la fertilitat masculina i si és segur usar aquests medicaments durant la recerca de l’embaràs.

El paper de la dutasterida

Avidart i dutasterida són medicaments utilitzats per tractar la pèrdua de cabells en homes. Funcionen reduint la producció de l’hormona dihidrotestosterona (DHT), que se sap que contribueix a la pèrdua de cabells. A més, la dutasterida també es fa servir per tractar l’agreujament de la pròstata. Ambdós medicaments es classifiquen com a inhibidors de la 5-alfa-reductasa.

Se sap que la dihidrotestosterona juga un paper important en la fertilitat masculina. Tanmateix, hi ha poca evidència que suggereixi que l’ús d’Avidart o dutasterida afecti negativament la fertilitat masculina. Alguns estudis han suggerit que aquests medicaments poden reduir el volum de semen i la concentració d’espermatozoides, però no s’ha demostrat que això tingui un impacte significatiu en la fertilitat.

Si està buscant un embaràs, és important parlar amb el seu metge abans de suspendre qualsevol medicament. En alguns casos, pot ser necessari continuar prenent Avidart o dutasterida durant l’ embaràs. No obstant això, el seu metge pot recomanar canviar a un medicament diferent o suspendre el tractament si ho considera necessari.

Si està pendent d’un tractament de reproducció assistida, és especialment important parlar amb el seu metge sobre qualsevol medicament que estigui prenent. Alguns medicaments poden interferir amb el tractament de fertilitat i s’ han de suspendre abans de l’ inici del tractament.

Seguiment i estudi de la fertilitat masculina

Finalment, si està interessat a fer un seguiment de la seva fertilitat masculina, hi ha diverses opcions disponibles:

  • Seminograma o espermiograma. Ofreix informació sobre el número, la forma i la mobilitat dels espermatozoides
  • Estudi de fragmentació d’ ADN. Para estudiar la Integritat del material genètic dels espermatozoides.
  • Test de Recuperació d’Espermatozoides Mòbils (REM). Es tracta d’una tècnica que permet seleccionar els espermatozoides aptes i que tenen millor mobilitat per als tractaments de reproducció assistida.
  • Homologació urològica. L’ exploració que realitza l’ andròleg permet detectar alteracions seminals o funcionals. Això és essencial per determinar quines tècniques són les més adequades per a cada cas. Tingueu en compte que, en ocasions, com és el cas dels relacionats amb els tractaments d’alopècia i fertilitat, es poden millorar els resultats sense recórrer a la reproducció assistida.

En conclusió, Avidart i dutasterida són medicaments segurs i efectius per al tractament de l’alopècia en homes. Tot i que poden reduir el volum de semen i la concentració d’ espermatozoides, no s’ ha demostrat que afectin negativament la fertilitat masculina. Si està buscant un embaràs, és important parlar amb el seu metge abans de suspendre qualsevol medicament i discutir qualsevol preocupació que pugui tenir sobre la seva fertilitat. També pots contactar-nos sense compromís, estarem encantats d’ajudar-lo.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita