fbpx

Quins són els 10 aliments que has d’evitar durant l’embaràs?

L’embaràs és un moment de canvis importants per al cos de la dona, i l’alimentació és un dels factors més importants a tenir en compte. Una dieta equilibrada i saludable és essencial per al desenvolupament del nadó i la salut de la mare.

No obstant això, hi ha alguns aliments que les dones embarassades han d’evitar, ja que poden ser perjudicials per a la salut del fetus. En aquest blog, et comptem quins són els 10 aliments que has d’evitar durant l’embaràs. Comencem!

 1. Peixos de Gran Mida: Els peixos grans, com el peix espasa, el tiberi, la forn i la cavallera, poden contenir alts nivells de mercuri, la qual cosa podria afectar el desenvolupament neurològic del fetus. Opta per peixos més petits i baixos en mercuri, com el salmó i les sardines.
 2. Carns Crues o Poc Cuites: Les carns crues o mal cuites, com el filet tàrtar i el sushi, poden albergar bacteris danyats com la salmonel·la i la listèria. Aquestes infeccions podrien posar en perill la salut tant de la mare com del nadó.
 3. Formatges no Pasteuritzats: Alguns formatges, especialment els tous i no pasteuritzats, poden contenir bacteris com la listèria. Opta per formatges pasteuritzats i assegura’t que estiguin etiquetats com a assegurances per al consum durant l’embaràs.
 4. Embotits i Carns Processades: Els embotits i les carns processades poden contenir additius i conservants que no són ideals durant l’ embaràs. Aquests productes també poden albergar bacteris danyoses. Opta per carns magres i ben cuites.
 5. Ous Crus o Poc Cuits: Evita consumir ous crus o parcialment cuits, ja que podrien contenir salmonel·la. Assegura’t que els ous estiguin completament cuits abans de consumir-los.
 6. Cafeïna en Excés: L’excés de cafeïna s’ha associat amb un major risc d’avortament espontani. Limita la teva ingesta diària de cafeïna a aproximadament 200 mg, la qual cosa equival a una tassa de cafè de 12 oz.
 7. Alcohol: L’ alcohol pot tenir efectes perjudicials en el desenvolupament fetal, fins i tot en petites quantitats. Abstent completament de consumir alcohol durant l’embaràs.
 8. Excés de Sucre i Greixos Saturats: Una dieta alta en sucres refinats i greixos saturats pot contribuir a l’ augment de pes excessiu i a complicacions durant l’ embaràs. Opta per opcions més saludables com fruites, verdures i greixos saludables.
 9. Sucs No Pasteuritzats: Els sucs no pasteuritzats poden contenir bacteris danyosos, com l ‘E. coli. Opta per sucs pasteuritzats per reduir el risc d’infeccions.
 10. Aliments amb Alt Índex Glucèmic: Els aliments amb un alt índex glucèmic poden provocar pics de sucre a la sang. Opta per opcions de baix índex glucèmic per ajudar a mantenir nivells estables de sucre a la sang.

Recomanacions addicionals

A més d’evitar aquests aliments, hi ha algunes recomanacions addicionals que les dones embarassades poden seguir per tenir una dieta saludable:

 • Consumir una varietat de fruites, verdures i cereals integrals.
 • Limitar el consum d’ aliments processats i sucres afegits.
 • Beure suficient aigua.

A Conceptum Fertilitat, entenem la importància d’una nutrició adequada durant l’embaràs per garantir el benestar tant de la mare com del futur nadó. Si tens preguntes addicionals sobre la dieta durant la gestació o necessites assessorament personalitzat, no dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip d’experts en fertilitat. Som aquí per recolzar-te en cada pas del teu viatge cap a la maternitat!

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita