fbpx

Quins beneficis tenen els petons per a la salut.

Tant donar com rebre un petó és una sensació que posa la pell de gallina, especialment si te’l dóna la persona amb qui desitges estar. Els petons són una manera de demostrar tendresa i de comunicar-se. Però els beneficis dels petons traspassen l’àmbit emocional i tenen molts efectes meravellosos per a la salut, tant psíquica com física. Te’ls expliquem.

 

Un petó és un acte universal que expressa amor i afecte, i n’hi ha de diversos tipus, des dels que es donen per saludar fins als més passionals que expressen sentiments molt profunds que ens permeten connectar amb l’altra persona. Un petó pot significar molt i, depenent del moment i de la persona que t’ho dóna, pot ser una experiència única i màgica.

 

Besar-se és la manera més bonica d’expressar i rebre no només amor, sinó també afecte. S’han realitzat diversos estudis i recerques sobre els petons. Et resumim algunes de les conclusions sobre els beneficis que els petons poden portar a la nostra vida, tant a nivell físic com emocional.

  1. Reduir la tensió arterial

Besar-se apassionadament permet accelerar el batec cardíac d’una manera sana i, com a conseqüència, disminueix la pressió arterial. A més, besar produeix la dilatació dels vasos sanguinis, facilitant que arribi més sang a tots els teus òrgans vitals. Una cosa molt semblant passa quan ens exercitem a nivell físic.

  1. Prevenció de dolors

Una dilatació dels vasos sanguinis ens permet una major arribada de sang als diferents òrgans i, com a conseqüència, una major sensació analgèsica. Per això una bona sessió de petons pot ajudar a alleujar el dolor, ja sigui menstrual, de cap o muscular.

  1. Millorar la salut higiènica-bucal

Un dels efectes directes de l’acte de besar és la secreció de més saliva a la boca, i és aquesta saliva i la seva acidesa la qual serveix com a mecanisme de protecció de la placa de les dents que, per contra, genera la càries. Sorprenent, oi?

  1. Millorar l’estat d’ànim

Els petons indueixen la producció d’hormones com la serotonina, la dopamina i l’oxitocina, entre d’altres endorfines. L’alliberament hormonal que produeixen els petons està lligada a una reducció dels nivells de cortisol, una hormona que el cos humà produeix davant d’una situació d’estrès, de manera que et farà sentir millor.

  1. Cremar calories

Besar-se pot arribar a cremar fins a 16 calories per cada petó, depenent de la passió amb què es faci. No són moltes, però això que res.

  1. Més autoestima i la productivitat

Un estudi alemany va determinar que una bona sessió de petons abans d’anar a treballar incrementava la seguretat i l’autoestima i, com a conseqüència, la productivitat en el treball.

  1. Millorar l’envelliment

Besar-se mobilitza i tonifica una gran quantitat de músculs de la cara i de la mandíbula, que sovint són els principals punts problemàtics per als que es preocupen per l’envelliment cutani i les arrugues.

  1. Indicador de compatibilitat sexual

Finalment, l’acte de besar-se és útil per comprovar la vostra compatibilitat sexual que té amb l’altra persona abans de involucrar-se més profundament i establir projectes de futur.

 

I tu, quants d’aquests beneficis coneixies sobre els petons? Coneixes algun més que no hàgim esmentat anteriorment? Comenta’ns a través de les nostres xarxes socials, estarem encantats de rebre’t.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita