fbpx

Punció Ovàrica: els 10 consells a tenir en compte

La recerca de l’embaràs pot ser un viatge emocionant però també desafiant. Per a moltes parelles, la punció ovàrica és un pas crucial en el seu camí cap a la concepció.

La punció ovàrica és un procediment ambulatori que es realitza com a part dels tractaments de reproducció assistida (FIV) per extreure els òvuls dels ovaris.

Si bé és un procediment senzill i segur, és important estar preparada per afrontar-lo de la millor manera possible. A continuació, t’oferim 10 consells que t’ajudaran:

Abans de la punció:

 1. Informa’t: És fonamental que comprenguis en què consisteix la punció ovàrica, com es realitza i quins són els possibles riscos i efectes secundaris. Pots obtenir informació del teu metge, de la clínica de reproducció assistida o de pàgines web confiables.
 2. Aclareix dubtes: No dubtis a preguntar al teu metge tots els dubtes que tinguis sobre la punció ovàrica. Com més informada estiguis, menys ansiosa et sentiràs.
 3. Segueix les instruccions: El teu metge et donarà instruccions específiques sobre com preparar-te per a la punció ovàrica, com per exemple, la medicació que has de prendre o les restriccions quant a l’alimentació i la beguda. És important que segueixis aquestes instruccions al peu de la lletra.
 4. Organitza la teva agenda: La punció ovàrica sol realitzar-se uns dies després de la punció fol·licular, per la qual cosa és important que organitzis la teva agenda amb antelació per tenir temps suficient per recuperar-te.
 5. Prepara el teu suport: Demana a un familiar o amic que t’acompanyi el dia de la punció ovàrica. T’ajudarà a sentir-te més còmoda i segura.

El dia de la punció:

 1. Arriba d’hora: Arriba a la clínica amb temps suficient per registrar-te i preparar-te per al procediment.
 2. Relaxa’t: És normal sentir una mica d’ansietat abans de la punció ovàrica. Practica tècniques de relaxació com la respiració profunda o la meditació per ajudar-te a calmar-te.
 3. Confort durant el procediment: La punció ovàrica es realitza sota sedació, per la qual cosa no sentiràs dolor. No obstant això, és possible que experimentis algunes molèsties després del procediment. El teu metge et receptarà analgèsics si és necessari.
 4. Recuperació: Després de la punció ovàrica, hauràs de descansar a la clínica durant un parell d’hores. Un cop t’hagis recuperat, podràs tornar a casa.
 5. Cures posteriors: Segueix les instruccions del teu metge sobre les cures posteriors a la punció ovàrica. És important que et mantinguis hidratada, descansis prou i evitis activitats extenuants.

Recorda:

 • La punció ovàrica és un procediment segur i efectiu que ajuda moltes dones a aconseguir el seu somni de ser mares.
 • Si tens algun dubte o inquietud, no dubtis a parlar amb el teu metge.
 • El teu suport emocional és fonamental durant aquest procés. Comparteix les teves emocions amb els teus éssers estimats.

Esperem que aquesta informació et sigui útil. A Conceptum Fertilitat, estem compromesos a brindar-te la millor cura possible en el teu camí cap a la concepció. Si estàs considerant sotmetre’t a una punció ovàrica o tens alguna pregunta sobre el procés, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Som aquí per ajudar-te en cada pas del camí.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita