fbpx

Malalties de transmissió sexual (MTS): comprendre, prevenir i protegir la teva fertilitat

Benvinguts a Conceptum Fertilitat, on ens preocupem profundament pel teu benestar i els teus somnis de formar una família. En aquesta ocasió, abordarem un tema crucial per a la salut sexual i reproductiva: les Malalties de Transmissió Sexual (MTS).

Entendre la informació sobre les MTS, els seus símptomes, prevenció i tractament, és essencial per protegir no només la teva salut general, sinó també la teva fertilitat.

Què són les MTS?

Les Malalties de Transmissió Sexual són infeccions que es transmeten principalment a través de relacions sexuals, ja siguin vaginals, anals o orals. Aquestes infeccions poden ser causades per bacteris, virus o altres microorganismes, i poden tenir efectes greus en la salut si no es tracten adequadament.

Símptomes de les MTS

Els símptomes de les MTS varien segons el tipus d’infecció, però poden incloure:

 • Dolor o ardor en orinar
 • Secrecions inusuals de l’ àrea genital
 • Picasso o irritació als genitals
 • Úlceres o llagues als genitals
 • Dolor durant les relacions sexuals
 • Febre i fatiga

És important destacar que algunes MTS poden no presentar símptomes evidents en les etapes inicials, la qual cosa subratlla la importància de les proves regulars per a la seva detecció.

Prevenció de les MTS

La prevenció és clau per evitar la transmissió de les MTS. Aquí hi ha algunes mesures efectives que pots prendre:

 • Ús consistent i correcte de preservatius (masculins o femenins)
 • Proves regulars d’MTS si MTS sexualment actiu
 • Reducció del nombre de parelles sexuals
 • Evitar el contacte amb fluids corporals d’ una altra persona
 • Educació i comunicació oberta sobre la salut sexual amb la teva parella

Tractament i Conseqüències

És essencial buscar tractament mèdic si se sospita d’una MTS. Algunes infeccions poden tractar-se amb antibiòtics o altres medicaments, però el tractament primerenc és fonamental per evitar complicacions a llarg termini. A més, és important destacar que algunes MTS no tractades poden afectar negativament la fertilitat tant en homes com en dones. La inflamació crònica causada per certes MTS, com la clamídia o la gonorrea, pot danyar les trompes de Fal·lopi en les dones o causar obstruccions en els conductes deferents en els homes.

Impacte en la Fertilitat

Les MTS poden tenir un impacte directe en la fertilitat. La infertilitat pot ser el resultat de danys en els òrgans reproductors causats per infeccions no tractades. Per això, a Conceptum Fertilitat recomanem encaridament fer-se proves d’MTS si hi ha sospita, fins i tot si no es presenten símptomes aparents. Detectar i tractar les MTS a temps pot marcar la diferència en els teus plans de concebre en el futur.

A Conceptum Fertilitat, la teva salut i felicitat són la nostra màxima prioritat. T’entenem a mantenir-te informat sobre les MTS, practicar sexe segur i realitzar-te proves regulars per protegir la teva salut sexual i reproductiva. Si tens preguntes o inquietuds sobre les MTS i el seu impacte en la fertilitat, el nostre equip d’experts és aquí per brindar-te suport i orientació. Junts, treballem cap a un futur en què els teus somnis de formar una família es facin realitat.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita