fbpx

Com saber si l’òvul és de bona qualitat?

A Conceptum Fertilitat, entenem que la qualitat de l’òvul és un factor fonamental per aconseguir un embaràs exitós. Per a les parelles que estan lluitant per concebre, és essencial conèixer com determinar la qualitat dels òvuls, ja que això pot marcar la diferència en la seva recerca de la paternitat.

En aquest bloc, explorarem en detall què significa la qualitat de l’òvul i com es pot avaluar.

Què és la qualitat de l’òvul?

La qualitat de l’ òvul es refereix a la capacitat de l’ òvul de ser fertilitzat i desenvolupar-se en un embrió saludable. En altres paraules, un òvul de bona qualitat té un major potencial de convertir-se en un embaràs exitós. La qualitat de l’ òvul es veu influenciada per diversos factors, incloent-hi l’ edat de la dona, la salut general, i factors genètics. A mesura que una dona envelleix, la qualitat dels seus òvuls tendeix a disminuir, cosa que pot fer que la concepció sigui més difícil.

Factors que influeixen en la qualitat de l’ òvul:

  • Edat de la dona: L’edat és un dels factors més importants que influeixen en la qualitat de l’òvul. Les dones neixen amb una quantitat finita d’òvuls, i a mesura que envelleixen, la qualitat d’aquests òvuls disminueix. Les dones majors de 35 anys poden tenir una major probabilitat d’òvuls de menor qualitat.
  • Salut general: La salut de la dona en general té un impacte significatiu en la qualitat dels seus òvuls. El tabaquisme, el consum excessiu d’ alcohol, una mala alimentació i condicions mèdiques cròniques poden afectar negativament la qualitat dels òvuls.
  • Factors genètics: La genètica juga un paper important en la qualitat dels òvuls. Algunes dones poden heretar una predisposició a la qualitat dels òvuls de les seves mares i àvies.
  • Problemes hormonals: Desequilibris hormonals, com la síndrome d’ovari poliquístic (SOP), poden afectar la qualitat dels òvuls.

Com saber si un òvul és de bona qualitat:

  • Exàmens de laboratori: Les anàlisis de sang per mesurar els nivells d’hormones, com l’hormona antimülleriana (AMH) i el fol·licle estimulant (FSH), poden donar una idea de la reserva ovàrica i, per tant, de la qualitat dels òvuls.
  • Ecografia transvaginal: Una ecografia pot avaluar el nombre i la mida dels fol·licles en els ovaris, la qual cosa pot proporcionar informació sobre la salut dels òvuls.
  • Historial mèdic i estil de vida: Discutir el seu historial mèdic i estil de vida amb un especialista en fertilitat és fonamental. Això inclou antecedents de malalties, condicions mèdiques i hàbits de vida, com el consum d’alcohol i tabac.
  • Proves de fertilitat: Els procediments de fertilitat, com la fecundació in vitro (FIV) o la inseminació intrauterina, poden ser una forma efectiva de determinar la qualitat de l’òvul en el context d’un cicle de tractament.

Com millorar la qualitat de l’ òvul:

Si es descobreix que la qualitat dels òvuls és un problema, hi ha opcions per millorar-la. Això pot incloure canvis en l’ estil de vida, com una dieta més saludable, la reducció de l’ estrès i la modificació de factors que puguin afectar negativament la qualitat dels òvuls. A més, la medicina reproductiva ofereix tècniques avançades, com la FIV, que poden ajudar a superar desafiaments de qualitat de l’òvul.

A Conceptum Fertilitat, estem compromesos a ajudar les parelles a comprendre i abordar la qualitat de l’òvul. El nostre equip d’especialistes en fertilitat està disponible per proporcionar orientació i suport en cada pas del camí. No importa quina sigui la seva situació, hi ha esperança i opcions disponibles per ajudar-los a assolir el seu somni de la paternitat.

Si desitgen més informació o desitgen programar una consulta, no dubtin a posar-se en contacte amb nosaltres. Som aquí per ajudar-los en el seu viatge cap a la fertilitat i la maternitat.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita