fbpx

Com afrontar el dol de la pèrdua gestacional: guia completa

El 15 d’octubre marca el Dia Mundial de Conscienciació sobre la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal, una data que ens recorda la importància d’abordar un tema que sovint es passa per alt: el dol que acompanya la pèrdua gestacional.

A Conceptum Fertilitat, comprenem el dolorós que pot ser aquesta experiència, i som aquí per oferir suport i orientació als qui l’enfronten. En aquesta guia completa, abordarem com afrontar aquest dol de manera saludable i compassiva.

La Pèrdua Gestacional: Un Dolor Silenciat

La pèrdua gestacional és una experiència devastadora que afecta moltes parelles a tot el món. Pot manifestar-se en forma d’ avortament espontani, mort fetal, o complicacions durant el part. Tot i ser una realitat per a moltes persones, el dol per la pèrdua gestacional és sovint un tema tabú i poc comprès.

Acceptar i Reconèixer les Emocions

El primer pas en el procés d’afrontar la pèrdua gestacional és permetre’s sentir i expressar les emocions. El dolor, la tristesa, la ira i la confusió són respostes naturals a aquesta experiència traumàtica. No hi ha una forma “correcta” de sentir-se, i cada individu experimentarà aquestes emocions de manera diferent. És important donar-se permís per sentir el que sents sense jutjar-te a tu mateix o a la teva parella.

Comunicació Oberta

El dol per la pèrdua gestacional pot posar a prova les relacions. És fonamental mantenir una comunicació oberta i honesta amb la teva parella. Compartir els teus pensaments i emocions pot enfortir el vincle i ajudar tots dos a processar la pèrdua junts. Si et sents abocat, considera buscar el suport d’un terapeuta especialitzat en dol perinatal.

Cercar Suport Extern

Afrontar la pèrdua gestacional pot ser solitari, però no has de fer-ho sol. Cercar el suport d’ amics, familiars o grups de suport pot brindar consol i comprensió. A Conceptum Fertilitat, oferim serveis d’assessorament i grups de suport específics per al dol perinatal.

Cuidar el teu Benestar Físic i Emocional

Durant aquest període difícil, és essencial cuidar tant del teu benestar físic com emocional. Menja bé, descansa adequadament i realitza exercici moderat si és possible. Practicar tècniques de relaxació, com la meditació o el ioga, pot ajudar a alleujar l’estrès i l’ansietat.

Honrar la Memòria

Per a moltes persones, honrar la memòria del nadó perdut pot ser un pas important en el procés de dol. Algunes formes de fer-ho inclouen encendre una vela en la seva memòria, plantar un arbre o crear un racó commemoratiu a la teva llar.

Cercar Suport Professional

Si estàs considerant un futur embaràs després d’una pèrdua gestacional, considera buscar el suport d’un especialista en fertilitat. A Conceptum Fertilitat, comptem amb un equip d’experts que poden ajudar a planificar i abordar qualsevol preocupació que puguis tenir.

En resum, la pèrdua gestacional és una experiència devastadora que ningú hauria d’enfrontar en solitud. En el Dia Mundial de Conscienciació sobre la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal, volem recordar-te que no estàs sol en el teu dol. A Conceptum Fertilitat, som aquí per oferir suport, comprensió i orientació en cada pas del camí. A través de l’acceptació de les emocions, la comunicació oberta i el suport extern, pots afrontar aquesta experiència i començar a sanar. Si estàs passant per la pèrdua gestacional, recorda que sempre hi ha esperança i ajuda disponible.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita