fbpx

Nadons prematurs: conseqüències a curt i llarg termini i com evitar-ho

L’arribada d’un nadó al món és un esdeveniment ple d’emocions i alegria. No obstant això, quan un nadó neix prematurament, és natural que els pares es preocupin per la seva salut i futur.

A Conceptum Fertilitat, entenem la importància d’abordar aquest tema delicat i brindar informació sobre les possibles conseqüències a llarg termini que un nadó prematur podria enfrontar.

Què es considera un nadó prematur?

En termes mèdics, un nadó prematur és aquell que neix abans de les 37 setmanes de gestació. A mesura que un nadó es desenvolupa a l’úter de la mare, els seus òrgans i sistemes continuen madurant, cosa que li permet enfrontar millor el món exterior. Quan neix prematurament, aquests sistemes poden no estar completament preparats, cosa que pot donar lloc a diverses complicacions.

Conseqüències a Curt Termini

Els nadons prematurs sovint requereixen cures intensives en una unitat de cures neonatals. Algunes de les complicacions immediates a què s’ enfronten poden incloure:

 • Problemes respiratoris: Els pulmons d’un nadó prematur poden no estar completament desenvolupats, cosa que dificulta la seva capacitat per respirar de manera efectiva. Els nadons prematurs poden requerir assistència respiratòria.
 • Problemes d’alimentació: La succió i la deglució poden ser difícils per als nadons prematurs, cosa que fa que l’alimentació sigui un desafiament.
 • A causa del seu sistema immunològic immadur, els nadons prematurs són més propensos a infeccions.
 • Problemes neurològics: Els nadons prematurs tenen un major risc de problemes neurològics, com hemorràgies cerebrals o trastorns del desenvolupament cerebral.

Conseqüències a Llarg Termini

A mesura que els nadons prematurs creixen, és important continuar monitorant el seu desenvolupament i salut. Algunes de les conseqüències a llarg termini que podrien enfrontar inclouen:

 • Retards en el desenvolupament: Els nadons prematurs poden experimentar retards en el desenvolupament físic i cognitiu. No obstant això, amb teràpia i suport adequats, molts d’aquests retards poden superar-se.
 • Problemes de salut a llarg termini: Els nadons prematurs tenen un major risc de desenvolupar condicions cròniques, com asma, problemes cardíacs o diabetis.
 • Problemes d’aprenentatge i conductuals: Alguns nadons prematurs poden experimentar dificultats d’ aprenentatge i problemes de conducta a mesura que creixen.
 • Discapacitats sensorials: La prematuritat pot augmentar el risc de problemes visuals i auditius a llarg termini.

És essencial recordar que no tots els nadons prematurs experimentaran aquestes conseqüències, i molts d’ells poden prosperar amb el suport adequat de professionals de la salut i terapeutes. A Conceptum Fertilitat, treballem de prop amb pares i pacients per proporcionar atenció integral i seguiment al llarg del desenvolupament de l’infant.

Com Reduir el Risc de Prematuritat

Si està considerant un tractament de fertilitat a la nostra clínica o està embarassada, és important conèixer les mesures que poden reduir el risc d’ un part prematur. Aquestes inclouen:

 • Cura prenatal: Una cura prenatal adequada i regular és fonamental per monitorar el desenvolupament del nadó i abordar qualsevol problema de manera primerenca.
 • Estil de vida saludable: Evitar el tabac, l’alcohol i les drogues, mantenir una dieta equilibrada i controlar l’estrès són factors clau per a un embaràs saludable.
 • Maneig de malalties cròniques: Si té una condició mèdica crònica, treballar en conjunt amb el seu equip mèdic per mantenir-la sota control durant l’ embaràs és fonamental.
 • Descans adequat: Descansar prou i reduir l’ exposició a situacions d’ estrès poden ajudar a prevenir el part prematur.

A Conceptum Fertilitat, estem compromesos amb brindar suport i atenció integral als nostres pacients, des de la concepció fins a la cura del nadó. Si té preocupacions sobre la prematuritat o necessita orientació sobre la fertilitat, no dubti a posar-se en contacte amb el nostre equip d’experts. Junts, podem treballar per assegurar un embaràs saludable i un futur prometedor per al seu nadó.

Si te ha gustado el artículo, puedes compartirlo

¡Bienvenida a la vida!

Tu oportunidad de ser madre.

Solicitud de 1ª Visita Informativa Gratuita